MAN TGX 18.440 XLX voor Leo van Tiel


MAN TGX 2nd gen
De trucks van Leo van Tiel Transport uit Schiedam zijn al jaren een opvallende verschijning op de weg. De trucks van dit bedrijf vallen op door de fraaie huisstijl en het verzorgde uiterlijk. Onlangs nam Van Tiel twee nieuwe MAN TGX 18.440 XLX-trekkers in gebruik voor onder andere bulk- en LZV-werkzaamheden. De MAN-trucks zien er fantastisch uit in de onderscheidende ‘Van Tiel-style’.
MAN TGX 2nd gen Leo van Tiel
Het Schiedamse transportbedrijf wordt inmiddels gerund door de derde generatie: het familiebedrijf werd al in 1928 opgericht. Sinds 2006 is Hjalmar van Tiel de eindverantwoordelijke van de onderneming. Het bedrijf heeft een vloot van veertig trekkers die actief zijn in het transport van tank- en bulkgoederen, containers, geconditioneerde goederen en distributie. Alle trekkers van Van Tiel zijn ADR-gekeurd en dat geldt ook voor de nieuwe MAN trekkers. MAN-dealer Van Leeuwen Truckservice verzorgde de aflevering van de trucks in Van Tiel-specificatie, wat een forse kist aan het chassis, een PTO met een compressor en een ADR-pakket betekent. Verder worden sinds enige tijd alle trucks standaard LZV-gekeurd voor een optimale inzet.
MAN TGX 2nd gen
De vloot van Van Tiel omvat op dit moment veertig trekkende eenheden van vijf truckmerken. “Eigenlijk was dat niet helemaal de bedoeling. Van origine waren we altijd erg gericht op de Scandinavische merken, maar sinds de komst van Euro 6 zijn we ook andere merken gaan testen. Naast de truck, het verbruik en de toegepaste techniek speelde ook de beleving van het merk een belangrijke rol. Het gevoel wat we hebben bij het merk en de dealer waren mede de reden waarom we deze keer gekozen hebben voor MAN’’, aldus Hjalmar van Tiel.
MAN TGX 2nd gen Leo van Tiel Leo van Tiel Leo van Tiel Leo van Tiel  Leo van Tiel Leo van Tiel Leo van Tiel
De stap naar Euro 6 en de milieuzones in het Rotterdamse havengebied hebben voor Van Tiel geleid tot een versnelde investering. Van Tiel: “De gemiddelde leeftijd van ons wagenpark was tot voor kort acht jaar, maar dat is inmiddels minder dan vier jaar. We hebben de laatste drie jaar dertig nieuwe trucks aangeschaft in verband met de milieu-eisen. Dat was een behoorlijke investering, maar daar zien we nu op operationeel vlak al de positieve effecten van. Onze reparatie- en onderhoudskosten zijn sterk verlaagd en dat geldt ook voor het gemiddelde brandstofverbruik. Overigens hebben we voor de Euro 6-trucks reparatie- en onderhoudscontracten afgesloten waarbij we zelf het kleine reguliere onderhoud doen. Alles waarbij een laptop benodigd is, wordt door de MAN-dealer uitgevoerd.”
MAN TGX 2nd gen
De eerste MAN-trekker loopt op het moment van de aflevering van nummer twee al een paar weken mee in de vloot. Van Tiel: “De vaste chauffeur op deze auto heeft altijd al zijn voorliefde voor MAN uitgedragen en hij was dan ook de logische keuze voor op die truck. De eerste resultaten zijn uitstekend en de chauffeur is erg enthousiast. Voor ons is dat van groot belang want een tevreden chauffeur is een gemotiveerde chauffeur. De uitrusting van de trucks met onder meer een koelkast en twee bedden draagt daar aan bij, net als onze huisstijl in metallic blauw met blanke lak. Onze chauffeurs zijn trots op hun voertuigen waardoor ze er zorgvuldig mee omgaan. De huisstijl is belangrijk voor ons en leidt niet alleen tot tevreden chauffeurs maar ook tot een hogere restwaarde en een stuk uitstraling. Bovendien zorgt dit voor bijzonder lage verloopcijfers onder de chauffeurs.”
MAN TGX 2nd gen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *