MAN viert 100 jaar truckbouw met MAN Edition 100


MAN TGX 2nd gen
MAN Nederland introduceert de MAN TGX Edition 100, een fraai vormgegeven en uitzonderlijk rijk uitgeruste MAN die honderd jaar truckbouw bij MAN markeert. Als basis voor dit jubileummodel dient de TGX-trekker met 480 pk. Voorzien van twee turbo’s garandeert deze motor onder alle omstandigheden een enorme hoeveelheid trekkracht en vermogen. De Edition 100 biedt daarnaast een speciaal ontworpen lederen interieur, custom exterieur en vele comfortverhogende zaken.
MAN TGX 2nd gen
De Edition 100 heeft de MAN XXL-cabine, een van de grootste en ruimste cabines verkrijgbaar op de Europese truckmarkt. MAN-cabines staan bekend om hun comfortabele bed, fijne stoelen, uitstekende zicht rondom, riante opbergmogelijkheden en een uitgekiend chauffeurscomfort. Bij de Edition 100 pakt MAN extra uit met lederen bekleding voor de luchtgeveerde chauffeursstoel en de bijrijdersstoel, met leer ingelegde deurpanelen en een met leer bekleed stuurwiel. Chauffeurs die verwend worden met deze Edition 100 kunnen verder rekenen op een grote koelbox.
MAN TGX 2nd gen
Uniek exterieurdesign
Al vanaf een fikse afstand is de Edition 100 duidelijk herkenbaar dankzij het unieke design. De onderste koelopening in het front wordt subtiel aangelicht door twee oranje LED’s. Een fraaie set Alcoa Dura Bright wielen rondt het geheel stijlvol af. Deze lichtmetalen wielen zijn niet alleen een lust voor het oog, ze zijn ook makkelijk schoon te houden. Over schoonhouden gesproken: met de Edition 100-mattenset kan de chauffeur zijn riante cabine makkelijk van ‘inloopvuil’ ontdoen.
MAN TGX 2nd gen
Veelzijdig en veilig
MAN rust de Edition 100 standaard uit met een aantal optiepakketten. Die hebben vooral met veiligheid te maken. In de eerste plaats het Safetypakket Aktiv Plus met adaptieve cruise control (ACC), EBA, waarbij de MAN zelf krachtig meeremt in een noodsituatie en LGS, dat helpt om op de gekozen rijstrook te blijven. Verder is er een Safetypakket Licht & Zicht met bijvoorbeeld Xenonverlichting. Ook aanwezig is het Efficiëntline-pakket inclusief een aeropakket. Verder kan de chauffeur genieten van een Infotainment-pakket met onder meer trucknavigatie, USB- en AUX-aansluiting en handsfree telefonie.
MAN TGX 2nd gen
Verder is de Edition 100 voorzien van brandstoftanks van 500 en van 375 liter. Die weet MAN inclusief de Euro 6-uitlaat binnen de veel gekozen, praktische wielbasis van 3,60 meter te monteren. De XXL-cabine wordt afgeleverd in glanzend zwart en zijn unieke design. De MAN TGX Edition 100 is hiermee een van de meest exclusieve MAN’s van de laatste tijd.
MAN TGX Edition 100

MAN TGX 2nd gen

MAN TGX 2nd gen

MAN TGX 2nd gen

MAN TGX 2nd gen

One Response

  1. Frank 11 februari 2015 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *