Acht keer Schmitz Cargobull voor jubilerend NVO

NVO oftewel de Noordelijke Vervoers Organisatie heeft acht nieuwe Schmitz Cargobull schuifzeil opleggers aan de vloot toegevoegd. Het gaat om verstevigde ‘Huckepack’ opleggers met extra rongen, een Tüv certificaat voor ladingzekering en een schuifdak.
Schmitz oplegger
NVO is een coöperatie die inmiddels al vijftig jaar lang de belangen van de leden behartigt. Oorspronkelijk werd de coöperatie opgericht door een aantal kipper vervoerders in noord-oost Groningen maar al snel werd het werkgebied uitgebreid. Sinds begin jaren zeventig ligt de focus vooral op het vervoer van droge, gekoelde en diepvries- deelladingen van en naar Scandinavië. In de afgelopen vijftig jaar groeide NVO uit tot de huidige omvang van 170 voertuigen. In de piekperiodes loopt dat zelfs op tot rond de 200. ‘’Van die voertuigen rijden er elf koel-vriestrailers en honderd schuifzeil opleggers die zijn ondergebracht in onze trailerpool, NVO Trailer BV. Onze leden zetten dus hun trekkers in voor onze opleggers’’ Aan het woord is NVO directeur Douwe Drijfhout. ‘’Onze trailerpool bestaat sinds 1995. Tot die tijd reden de leden met hun eigen opleggers maar door gebruik te maken van de trailerpool kunnen de opleggers flexibeler ingezet worden. Dat is ook nodig om gebruik te kunnen maken van andere modaliteiten. Wij zijn een wegtransport organisatie maar op bepaalde trajecten maken we ook gebruik van de trein. Deze nieuwe Schmitz Cargobull opleggers zijn om die reden ook uitgevoerd als huckepack oplegger. Op die manier zijn ze binnen onze planning universeel inzetbaar op alle routes.’’
Schmitz oplegger
Het streven van NVO is om de opleggers na tien jaar te vervangen. De acht nieuwe Schmitz Cargobull opleggers passen in de reguliere vervanging, al worden ze eerst ingezet om de piek in het komende seizoen op te vangen. ‘’In het voorjaar en in de zomer hebben we altijd extra ladingaanbod te verwerken. Deze investering past mooi in dat beeld en tegen het einde van het jaar zullen we naar verwachting weer wat opleggers afstoten’’ aldus Drijfhout. De keuze viel op Schmitz vanwege een aantal redenen: ‘’Ten eerste vinden wij de duurzaamheid van de verzinkte materialen erg belangrijk. Wij doen vrij lang met ons materiaal en we hechten er aan dat het er representatief uit blijft zien. Daarbij komt dat we uitstekende ervaringen hebben met de Schmitz Cargobull opleggers. Met name de levering van onderdelen bij onderhoud en reparatie spreekt ons erg aan. De Schmitz organisatie heeft dat prima georganiseerd en het geboute ontwerp maakt snelle montage mogelijk. Verder bevalt dit concept in de praktijk uitstekend. Het concept van schuifzeilen met kleppen en midden-rongen is voor ons werk ideaal.’’
Schmitz oplegger
De nieuwe drie assige opleggers zijn voorzien van SAF assen, extra rongpotten in het midden van de vloer ten behoeve van hout transport en achterdeuren. Speciaal voor het jubileum zijn de opleggers voorzien van een rode banier om de aandacht op het vijftig jarige jubileum van NVO te vestigen. ‘’Wij zijn als nuchtere Noordelingen nooit zo uitbundig maar deze mijlpaal is wat ons betreft een reden voor wat extra publiciteit. In de eerste week van mei zullen we het jubileum op bescheiden wijze vieren met onze medewerkers en leden’’ aldus Douwe Drijfhout. Schmitz Cargobull feliciteert NVO alvast met het aanstaande jubileum.
Schmitz oplegger

One Response

  1. Joris Smits 20 maart 2015 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *