Elektrische Nissans brengen Heineken naar Amsterdamse kroegen

De Nederlandse bierbrouwer Heineken heeft twee elektrische Nissans e-NV200 in gebruik genomen. De emissievrije bestelbussen worden ingezet om de horeca in de Amsterdamse binnenstad te bevoorraden. Heineken Nederland wil in 2020 in alle steden gebruikmaken van elektrische distributie.
Nissan e-NV200
‘Na de ingebruikname van onze 12-tons elektrische vrachtauto’s door Heineken Groothandel Amsterdam worden nu ook de elektrische Nissans e-NV200 als servicebussen ingezet om onze horeca-klanten te beleveren met het Heineken-assortiment’, zegt Jeroen Corver, directeur Heineken Groothandel. ‘Dit draagt bij aan onze doelstelling om in 2020 emissievrij de grootstedelijke horecadistributie in de Randstad te verzorgen.’

Realiteit van vandaag
‘We zijn trots dat de Nissan e-NV200 een belangrijk aandeel inneemt in de vergroening van het wagenpark van Heineken, aldus Jordi Vila-Onses, Managing Director van Nissan Nederland. ‘Steeds meer bedrijven realiseren zich dat emissievrije mobiliteit niet een wens voor de toekomst is, maar een realiteit van vandaag. De keuze van Heineken, een van de grootste bierbrouwers ter wereld, illustreert dat de Nissan e-NV200 perfect aansluit op duurzame ambities.’

Ook Connexxion, TCA en APM Terminals rijden in Nederland met elektrische Nissans als onderdeel van hun doelstellingen op het gebied van duurzaamheid.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *