Fuso Canter “Light Truck of the Year 2015”


Mitsubishi Fuso Canter
De lichte Fuso Canter truck heeft wederom een award ontvangen van VansA2Z, een toonaangevende Britse online portal van deskundigen op het gebied van lichte bedrijfsvoertuigen. Na vorig jaar te zijn uitgeroepen tot “Light Truck of the Year 2014” volgde nu dezelfde titel voor 2015.
Mitsubishi Fuso Canter
Neil McIntee, redacteur van VansA2Z: “De Fuso Canter ontving om meerdere redenen onze stem: we waren onder de indruk van de optioneel verkrijgbare DUONIC® transmissie met dubbele koppeling, maar ook van de hybride modellen van de Fuso Canter.” In Nederland zijn al bij verschillende organisaties Canter-modellen met hybride aandrijving in gebruik, waarbij brandstofbesparingen tot wel 23 procent gerealiseerd worden. Een ander punt dat sterk meewoog bij het ontvangen van de award, is het start-stopsysteem dat tot de standaarduitrusting behoort. Het systeem is populair, in het bijzonder bij inzet in steden met een hoge verkeersdichtheid.
Mitsubishi Fuso Canter
Op een bijeenkomst van de transportsector in Twickenham Stadium in West-Londen, sprongen de Fuso-voertuigen eruit en kregen ze extra punten voor het uitgebreide aanbod van vermogens, van 96 kW (130 pk) tot 129 kW (175 pk ). Maar ook voor het gebruik van brandstofbesparende motoroliën en de langere achterasoverbrengingen, waarmee de brandstofbesparing kan oplopen tot maximaal negen procent.
Mitsubishi Fuso Canter
McIntee: “Het 6,5 t model met 4×4-aandrijving beschikt over voorbeeldige off-road prestaties tegen een schappelijke prijs. De standaard inschakelbare terreinversnelling (lage gearing) zorgt voor meer tractie.”
Mitsubishi Fuso Canter
Na in 2014 al benoemd te worden tot “Light Truck of the Year” door VansA2Z, slaagde de Fuso Canter er nogmaals in de competitie van Isuzu, Nissan en Toyota op een afstand te houden en de titel te prolongeren.
Mitsubishi Fuso Canter

Mitsubishi Fuso Canter

Mitsubishi Fuso Canter

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *