MAN TGX D38 voor Gebr de Waard & Pa


MAN TGX 2nd gen
De blauwe MAN TGX van Gebr de Waard & Pa uit het Zeeuwse Kapelle is een bekende verschijning op de weg. Met zijn fraaie ‘special paint’ en zijn stoere aanpassingen van chassis en interieur won Maurice de Waard al menige prijs met deze MAN. Onlangs kreeg zijn fraaie truck gezelschap van een tweede, vrijwel identieke trekker. Deze is uitgerust met de nieuwe D38-krachtbron met een vermogen van 560 pk.
MAN TGX 2nd gen
‘Gebr Waard & Pa’ staat er met fraaie letters op de lichtbak. Ooit begon dat als een grapje maar door de jaren is het een heel herkenbare bedrijfsnaam geworden. “Meestal zetten bedrijven de naam op de deur met daar achter de vermelding ‘& zn’, maar bij ons is dat dus andersom. We krijgen er altijd veel leuke reacties op en daarom hebben we het maar zo gelaten, ook op de nieuwe trekker”, zegt Maurice de Waard. Hij leidt het transportbedrijf dat momenteel twee trucks telt, of eigenlijk drie: “We hebben drie trucks, maar dagelijks zetten we er twee in. De derde is echt om bij te springen in de pieken. De twee MAN-trucks rijden dagelijks. Ik rij nu al weer zes jaar tot volle tevredenheid met mijn trekker. De auto doet het boven verwachting en het lag dan ook voor de hand dat er weer een MAN zou komen.’’
MAN TGX 2nd gen
Zeecontainers
De relatie met MAN-dealer Thieu van Dorst in Goes is een hechte, niet alleen zakelijk maar ook op het persoonlijke vlak. “Het blijft toch mensenwerk en dat klikt gewoon erg goed bij deze MAN-dealer. Problemen worden meteen aangepakt en ze staan altijd voor ons klaar. Daarbij komt dat we bij het merk MAN gewoon een goed gevoel hebben. Het zijn comfortabele trucks die technisch goed in elkaar zitten.” De Waard rijdt voornamelijk met zeecontainers vanuit Rotterdam en Antwerpen. De milieueisen op de Maasvlakte waren een belangrijke reden voor de investering in de nieuwe Euro-6 trekker. Maurice: “We hebben nu een trekker die de komende jaren overal inzetbaar is, en dat is voor de continuïteit erg belangrijk. We wilden het echter wel meteen goed aanpakken, vandaar dat we ook meteen een nieuw Pacton-containerchassis hebben aangeschaft. Daarmee is dit span nu helemaal up- to-date en in stijl.”
MAN TGX 2nd gen
Fast & Furious
De nieuwe MAN met zijn XXL-cabine is behoorlijk onder handen genomen. Niet alleen werd er heel veel aandacht besteed aan het spuitwerk, ook de opbouw en het interieur getuigen van veel liefde voor het vak. Het Special Paint spuitwerk werd door MW Designs uitgevoerd met afbeeldingen uit de film ‘Fast & Furious 7’. De opbouw van de truck werd door Steve’s Place gedaan. Het interieur werd ook onder handen genomen. Daarbij werden alle kunststof delen gespoten en werd alles opnieuw bekleed met leer. Indirecte verlichting met LED-strips zorgt voor nog meer sfeer aan boord. Alles bij elkaar ontstond zo een werkelijk unieke trekker met een krachtige D38-krachtbron. Chauffeur op de nieuwe trekker is Mark de Waard, de jongste broer van Maurice.
MAN TGX 2nd gen

MAN TGX 2nd gen

MAN TGX 2nd gen

MAN TGX 2nd gen

MAN TGX 2nd gen

MAN TGX 2nd gen

MAN TGX 2nd gen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *