Een ERF bij de ZOS op het erf

ERF EC12
De ERF EC12 die ik eind jaren ’90 bij de ZOS in Stiens voor de lens kreeg was nog specialer dan normale ERFs… Deze kwam niet uit Engeland, maar uit Slovenië. De truck was dan ook gewoon links gestuurd! Vriend en collega-truckspotter Hans Kramer, ook uit Stiens afkomstig, heeft er natuurlijk meteen ook wat plaatjes van gemaakt.
ERF EC12
ERF is in 1933 door Edwin Richard Foden opgericht, nadat hij ruzie kreeg met zijn vader ging hij weg uit het familiebedrijf. Foden senior hield vast aan de stoomtrucks, terwijl Edwin Richard juist één van de eerste mensen met diesel in het bloed was. Zo ontstond er een situatie dat er in één straat twee vrachtwagenfabrikanten gevestigd waren. Toevallig ook nog eens de laatste twee overlevende zelfstandige Britse truckfabrikanten. Helaas bestaan de bedrijven nu ook niet meer, Foden is in Paccar opgegaan, terwijl ERF na een flirt met Western Star verdween in het grote MAN concern.
ERF EC12ERF EC12ERF EC12

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *