Elmers vernieuwt duurzaam met acht MAN TGX-trekkers


MAN TGX 2nd gen
Internationaal Transportbedrijf A. Elmers Transport B.V. uit Hoofddorp heeft recent acht nieuwe MAN TGX-trekkers in gebruik genomen en vernieuwde daarmee een kwart van de trekkervloot. De laatste vier trucks uit de serie van acht werden onlangs afgeleverd door de MAN-vestiging Hoofddorp. Elmers is klant ‘van het eerste uur’ van de truck-dealer in Hoofddorp. Onder de nieuw geleverde voertuigen bevond zich tevens de 75e MAN.
MAN TGX 2nd gen
Elmers is een familiebedrijf, met vestigingen in Hoofddorp en de luchthaven Schiphol. ”De luchthaven is voor ons de core-business”, vertelt Anthon Elmers. ”Zowel de luchtvracht vanaf Schiphol tot de bestemming het land in, als de aanvoer en afhandeling van export-goederen is onze specialiteit.” Naast de luchtvracht voert Elmers ook transportopdrachten uit die geen relatie hebben tot de luchthaven. Dit loopt uiteen van zware rollen papier tot uiterst fragile printerapparatuur. De jonge vloot telt inmiddels meer dan veertig trekkende eenheden, het wagenpark bestaat volledig uit MAN. De eigen trailervloot is heel divers, uiteenlopend van grootvolume-opleggers tot schuifzeilen en gesloten carrosserieën. De grote kracht is dat Elmers naast de transportactiviteiten ook over een modern eigen warehouse beschikt met een opslagruimte van ruim 2.500 vierkante meter.
MAN TGX 2nd gen

Bespoedigd

Door de forse toename van ritten richting de Maasvlakte zijn de investeringen in de nieuwe Euro 6 voertuigen wel bespoedigd. ”In de regel gaan de trekkers bij ons probleemloos acht tot tien jaar mee, bij een jaarkilometrage van circa. 80.000 tot 100.000 kilometer. Vanwege de milieueisen op de Maasvlakte, hebben we besloten nu wat eerder te investeren. Het betreft trekkers van het type TGX 18.440”, legt Anthon Elmers uit, die samen met zijn broer Peter Elmers de directie van het bedrijf vormt. Leidend hierin is dat Elmers prima ervaringen heeft met de huidige MAN’s. ”De eerste vier Euro 6 trucks rijden al een tijdje. En ze zijn toch weer zuiniger dan de Euro 5 varianten”, aldus Elmers.
MAN TGX 2nd gen

MAN-dealer

Al het onderhoud aan de vloot van Elmers – ook dat van de trailers – wordt uitgevoerd door de MAN-dealer in Hoofddorp. “Rijden is voor ons de prioriteit. Bij het wagenparkbeheer is de MAN-dealer ons prima van dienst. Het geeft gemak dat we hier ook voor het traileronderhoud terecht kunnen.” Elmers legt uit dat het bedrijf al sinds eind jaren tachtig van de vorige eeuw klant is van MAN. ”Wij zijn trouw aan leveranciers die ons goed behandelen”, zegt Elmers. ”Elke keer is weer gebleken dat de dealer en de MAN-trucks uitstekend aan onze verwachtingen voldoen.”
MAN TGX 2nd gen

Ruim en stil

De chauffeurs van Elmers roemen de MAN’s vanwege de ruime cabine en het feit dat de trucks stil en comfortabel hun werk doen. Daarnaast worden de trucks ook steeds veiliger. Zo zijn de voertuigen uitgerust met de nieuwste assistentiesystemen op het gebied van veiligheid zoals Lane Guard System en Advanced Emergency Braking System.
MAN TGX 2nd gen
Tot slot nog een Elmers-MAN uit de oude doos:
MAN TGX 2nd gen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *