Honda Ridgeline in het wild

Tot nu toe had ik nog maar één keer in mijn leven een Honda Ridgeline gezien, in Tsjechië kwam me een voorbij geracet. Verder kende ik het model alleen van persfoto’s uit Amerika. Bij de Racing Expo in Leeuwarden stond dit exemplaar tussen de transportvoertuigen van de deelnemers, zodat ik er eens rustig een rondje omheen kon lopen.

De Ridgeline kwam in maart 2005 op de markt. Aanvankelijk werd hij in Canada gebouwd, maar in 2008 verhuisde de produtie naar de stad Lincoln in Alabama (USA).

Halverwege 2014 ging de Ridgeline uit productie, maar op de NAIAS, de autoshow in Detroit, is in 2016 de nieuwe generatie voorgesteld.

De Ridgeline was de eerste pick up die Honda specifiek voor de Amerikaanse markt ontwikkeld heeft. Ondanks dat er relatief weinig van gebouwd zijn, heeft Honda er goed winst op gemaakt, de auto is voor slechts 250 miljoen dollar ontwikkeld. Men wilde met dit model ook niet de frontale aanval op de Ford F150 en Dodge Ram openen, maar richtte zich meer op de 18% van de Amerikaanse Honda eigenaren die een pick up van een ‘vreemd’ merk op de oprit hadden staan, Honda wilde die mensen de mogelijkheid geven een ‘all-Honda driveway’ te creëren.

De Ridgeline was uitgerust met een 3,5 liter V8 motor. Deze leverde aanvankelijk 247 pk, vanaf 2009 lagen er drie extra paarden onder de motorkap.

De nieuwe generatie Honda Ridgeline, de opvolger van de auto op deze foto’s dus, moet in het voorjaar van 2016 leverbaar worden, zowel met voorwielaandrijving als (zoals het in mijn ogen hoort) aandrijving op alle wielen.

One Response

  1. G.T. van Dijk 8 februari 2018 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *