Machtig mooie Midland Motors uit Moline


De oldtimer Elfstedentocht werd afgelopen zaterdag voor de 31e keer georganiseerd. Een deel van de deelnemers is ieder jaar hetzelfde maar er zijn ook ieder jaar een hele hoop nieuwkomers. Mijn favoriete nieuwkomer bij de personenwagens was deze prachtige Midland op Belgisch kenteken.

Midland Motors was een van de pioniers uit de Amerikaanse auto-industrie. Het is rond 1910 in Moline ontstaan uit de restanten van Deere-Clark, nadat John Deere zich uit die autofabrikant terug had getrokken.

Midland bestaat nog steeds en is zelfs nog steeds in Moline gevestigd, maar ze maken al ruim 100 jaar geen auto’s meer. Tegenwoordig is het een handel in oud ijzer een bedrijfstak die in 1908 is ontstaan om van hun eigen metaal-afval af te komen.

Midland is niet bepaald een originele naam. In de Verenigde Staten van Amerika zijn er tientallen plaatsen met die naam, wereldwijd zijn er ook minstens 9 spoorwegmaatschappijen die deze naam dragen. Veel van mijn lezers zullen bij het horen van de naam Midland echter terug denken aan 2006, toen er in de formule 1 een team met deze naam actief was, met Christijan Albers en Tiago Monteiro als coureurs. Dit team had niets met de oud ijzer boer te maken.

One Response

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *