Van Asselt kiest voor MAN 10×8


MAN TGS 2nd gen
Grondverzetbedrijf Van Asselt Elspeet heeft geïnvesteerd in een nieuwe MAN TGS 10×8 WSA. Het is een indrukwekkende vijf-asser met een opvallend gedistingeerd voorkomen door de stijlvolle metallic blauwe kleur. Voor Bert van Asselt is het een hernieuwde kennismaking met MAN na lange tijd.
MAN TGS 2nd gen
“Een jaar of acht geleden reden we ook met een MAN en dat is eigenlijk altijd blijven hangen als een hele fijne en probleemloze auto. Op het gebied van laadvermogen kwam MAN toen echter net iets te kort, maar dat heeft MAN momenteel als geen ander op orde. Voor mij was het dan ook niet zo heel moeilijk deze keer, en is MAN gewoon de beste keus. Beproefde techniek, heel veel comfort, een fijne ruime cabine en met MAN-dealer Roordink een hele betrouwbare partner achter de hand.’’ Aldus Bert van Asselt van het gelijknamige grondverzet- en transportbedrijf in Elspeet.
MAN TGS 2nd gen
Geen compromissen
Voor de nieuwe MAN overlegde Bert met dealer Roordink over de mogelijkheden en uiteraard maakte hij een testrit. Bert van Asselt: “Dat voelde goed en we zijn toen ook naar Joure geweest voor een rondleiding in de productiehal bij Wierda Voertuig Techniek. Wij zochten een echte zandwagen zonder compromissen en die hebben we gevonden met deze MAN TGS. Wij werken relatief veel in de zandbanen en in dat zware werk moet je er op aan kunnen dat het goed is. Met deze 10×8 met hoge wielen is de terreinvaardigheid gewaarborgd.’’ Van Asselt koos voor een 22,9 kuubs Vossebelt kipper met een 8 mm dikke Hardox vloer en hydraulische afdekkleppen. De MAN is voorzien van een weeginstallatie waardoor het laadvermogen maximaal wordt uitgenut zonder overbelading.
MAN TGS 2nd gen
Metallic
Van Asselt koos voor de 480 pk sterke D26 motor in combinatie met de TipMatic geautomatiseerde versnellingsbak. “De eerste ervaringen zijn uitstekend en de automaat doet het erg goed. Aanvankelijk vond ik het windgeruis om de cabine wat storend, maar toen realiseerde ik mij dat dit komt doordat het geluidsniveau zo laag is. Het comfort is echt hoog in deze MAN. Verder rij ik nu bijna twee maanden met deze auto en ik heb de dealer nog niet nodig gehad. Dat zegt genoeg denk ik.’’ Uitstraling is belangrijk voor Van Asselt. Hij koos er voor om zijn huisstijl met de fraaie metallic blauwe lak volledig door te voeren op zowel de truck als de opbouw. Van Winkoop uit Ermelo zorgde voor het spuitwerk en dat mag gezien worden. Verder werd de MAN opgetuigd met extra verlichting en RVS opbergkisten tussen de assen.
MAN TGS 2nd gen
Veluwe
Van Asselt heeft momenteel twee kippers en een containerauto in het wagenpark. Verder zijn er onder meer een wiellader, een mobiele graafmachine en een minigraver. Van Asselt werkt veel in de gemeente Nunspeet, maar ook voor lokale aannemers en bouwbedrijven. “Wij hebben een eigen zand- en grindhandel en leveren veel bouwstoffen in de omgeving. Verder worden we ingeschakeld door grote grondverzet- en aannemersbedrijven zoals Van Werven. De werkzaamheden zijn echter wel altijd hier in de regio op de Veluwe.’’
MAN TGS 2nd gen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *