Van ’t Net Verhuizingen neemt nieuwe Scania met vier zitplaatsen in gebruik

Van ’t Net Verhuizingen in Soest nam recent een Scania R410 Streamline 6×2 bakwagen met gestuurde naloopas in gebruik. Het bijzondere is dat de auto beschikt over vier veilige zitplaatsen met gordels en er toch met twee man in geslapen kan worden. Van ’t Net koos voor Scania vanwege de relatie met de dealer en de geboden prijs-kwaliteit.
Scania R410
Van ’t Net Verhuizingen bestaat meer dan 100 jaar en is een specialist op het gebied van zakelijke verhuizingen en het wereldwijd verhuizen van inboedels van expats. Om de hele Europese markt efficiënt te kunnen bedienen, koos Van ’t Net voor een opstelling in de cabine waarbij het onderste bed ook als zitbank gebruikt kan worden. “Zo kunnen we internationaal met twee man rijden en nationaal, naast de te verhuizen goederen, ook direct vier man meenemen.

Daarbij was het uiteraard zaak dat de twee extra passagiers veilig vervoerd kunnen worden. De Scaniadealer in Nijkerk, loste dat op door een extra frame te plaatsen waaraan de veiligheidsgordels geheel volgens de voorschriften bevestigd konden worden.

Hoewel brandstofverbruik niet het meest belangrijke afweging is in de verhuisbranche, heeft Van ’t Net het wel degelijk laten meetellen in de besluitvorming. “Wij rijden nooit heel zwaar en dus kunnen wij met de 410 pk sterke SCR-only motor uitstekend uit de voeten. Het is nog een beetje vroeg om al iets serieus over het verbruik te kunnen melden. Maar als ik zo naar de eerste uitdraaien van het Scania Fleet-managementsysteem kijk, die wij elke week ontvangen, zie ik daar per rit verbruiken die nu al rond de 1 op 4 schommelen. Dat gaan wij dus goed in de gaten houden.”

De truck is helemaal geoptimaliseerd om er goed en snel mee te kunnen verhuizen. Zo kan de laadbak bij de klant elektrisch de poten uitdraaien waarna de auto er onder uit rijdt. Daarna laten de verhuizers de bak tot op de grond zakken zodat die makkelijk beladen kan worden. De gehele combinatie heeft aan de zijkant vouwdeuren waar de opslagkisten (indien nog) worden geladen.

“Wat wij ook belangrijk vinden is dat de jongens onderweg goed kunnen slapen. Anders kun je overdag niet verhuizen,” is de overtuiging van Van ’t Net. “ Wij zitten 2 keer per maand in Frankrijk, Spanje, Zweden, Duitsland, Frankrijk of Italie, Daarom heeft deze auto een standairco. Het is een lange tijd geleden dat wij een Scania kochten. Maar hij bevalt goed. Ook de chauffeur is na enige aarzeling vooraf inmiddels helemaal Scania fan.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *