Fireman Dakar team mag niet met ‘brandweerwagen’ rijden


DAF CF Euro 6
Het Fireman Dakar team viel op de preproloog flink op met hun DAF CF rallytruck in brandweerstriping. Zowel de monteurs als de crew in de rallytruck (Richard de Groot, Jan Hulsebosch en Gerard Beelen) bestaan volledig uit brandweermannen.
DAF CF Euro 6
Ze zullen echter op zoek moeten naar andere ‘kleuren’ voor de auto, de officiële brandweerstriping die ze nu gebruikt hebben is eigendom van de Nederlands staat en mag niet op voertuigen gebruikt worden die geen ‘echte’ brandweerwagen zijn. Het team was hier van op de hoogte, maar ging er ten onrechte van uit dat dit alleen op de openbare weg zou gelden.
DAF CF Euro 6
Jammer dat hier nu bezwaar tegen gemaakt is. In Nederland is het logisch in verband met de herkenbaarheid dat dit niet op de openbare weg mag, maar in Zuid-Amerika, waar de truck in gezet gaat worden, zou dit toch moeten kunnen? Het was in mijn ogen beter geweest dat de staat gevraagd had de striping in Nederland af te dekken op de openbare weg. maar ja, wet is wet, en daar houden de ‘Dakar Fireman’ zich aan. Ik ben benieuwd waar ze nu mee komen!
DAF CF Euro 6

5 Comments

  1. AD van GEEL 12 november 2016 Reply
  2. jan 12 november 2016 Reply
  3. Ronny 13 november 2016 Reply
  4. baztiano 13 november 2016 Reply
  5. Peter vR 13 november 2016 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *