[video] DAF Lastwagen in der Schweiz ~ Laurent Dircks


Titel: DAF Lastwagen in der Schweiz
Subtitel: Von den Anfängen bis in die 90er-Jahre
Auteur: Laurent Dircks
Uitgeverij: in eigen beheer uitgegeven
Jaar eerste druk: 2017
ISBN: 978-3-00-056516-8
Land van oorsprong: Zwitserland (Duitse teksten)
Formaat: 21×29 cm, in kleur waar mogelijk, hardcover, 160 pagina’s
Aanschafprijs: €34,00 (inclusief verzenden en verpakken)
Gekocht bij: Laurent Dircks

Laurent Dircks ken ik al jaren via een site waar we beide lid zijn, ik wist dus ook al een tijdje dat hij bezig was met een boek over DAFs in Zwitserland. Hij is precies de goede persoon om dat boek te schrijven. Laurent is geboren in Nederland, waar hij onder andere bij een DAF dealer heeft gewerkt, maar is jaren terug die liefde achterna gereisd, zodat hij tegenwoordig in het Zwitserse Luzern woont. En zijn boterham? Die verdient hij bij de lokale DAF dealer. Bovendien heeft hij naast zijn klassieke Saurers ook nog een DAF truck als hobby.

Dat iemand verstand van zaken heeft is nog geen garantie voor een goed boek. Gelukkig zit dat bij Laurent wel snor, het draait vooral om de 400 foto’s (dus ook als je de Duitse taal niet machtig bent is het een aanrader!), de teksten die er bij staan zijn immer informatief, ik heb nog heel wat bijgeleerd van het boek.

Naast de versmalde DAFs voor de Zwitserse markt (vroeger mochten trucks die in Zwitserland buiten het hoofdwegennet wilden komen maximaal 230 centimeter breed zijn in plaats van de gebruikelijke 250 centimeter) is er ook aandacht voor de eerste DAF vierassers (op basis van de DAF 2600), de eerste Zwitserse vijfasser en de meerwiel-aangedreven trucks van ‘AFD’. Heerlijk boek gewoon kopen! Hopelijk heeft Laurent na dit debuut de smaak te pakken en komt hij met meer zulke mooie boeken.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *