[video] Van patser tot pantser: de Lenco Bearcat

Ford F550
Toen ik weer weg ging bij de presentatie van de rally-Zetros bij Wensink in Zwolle, kwam ik zowaar NOG wat moois tegen op het terrein aldaar: een heuse Lenco Bearcat. In de basis een Ford F550, maar dan compleet bepantserd en omgebouwd voor het zwaardere politiewerk. Bij de gijzeling in Klaredal, mei 2017, was zijn eerste optreden voor het oog van de camera’s, er moest een gijzeling worden beëindigd. Hij is van Dienst Speciale Interventies (DSI), dat is een eenheid van politie en defensie speciaal tegen terrorisme en andere vormen van buitensporig geweld. In de USA hebben ze er nogal wat van, volgens mij is voor Nederlands één exemplaar wel genoeg, maar ik sluit niet uit dat er meer zijn.
Ford F550

One Response

  1. Mark 1 november 2018 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *