Grote orders voor Eddie Stobart

Scania 94
In mijn tijd dat ik (Marco Havers, red.) voor Zandbergen Meppel op de cabinewagen reed, in 2000/ 2001, waren er grote orders van zowel Vos uit Oss als voor Eddie Stobart. Voor Harry Vos waren er diverse orders van zo’n 200 en 300 stuks en als ik het goed heb onthouden ook in deze grootte voor Eddie Stobart. Maar natuurlijk ook voor talloze andere bedrijven.
Scania 114
Twee speciale cabines die me bij bleven zijn een P cabine voor een brandweerwagen voor de stad Zwolle (ladderwagen) en een cabine voor Scania Zwolle zelf. Deze was mooi metallic gespoten en zou geplaatst worden binnen bij de hoofdingang van de Scania fabriek in Zwolle. Inmiddels staat deze cabine in IJhorst bij de collectie Zandbergen. Helaas had ik geen camera bij me ten tijde van het vervoer van deze cabines. En in deze tijd had ik nog een Nokia 3310…. Volgens mij bestonden er toen nog geen smartfoon met camera’s…? De blauw metallic lak gespoten cabine had nog een kleine rol tijdens het trouwen van mijn vrouw en mij. Enkele foto’s zijn gemaakt bij deze cabine. Toch wel weer geinig…

Van de Stobart trucks heb ik door de jaren heen vele foto’s gemaakt. Op de cabinewagen, maar ook bij Scania in Zwolle , bij Van Pijkeren en heb in 2001 nog enkele trucks zelf weggebracht voor Stobart België.
Scania 114
Op één van de vele ritten met de cabinewagen heb ik een foto gemaakt waar een cabine voor Stobart vervoerd werd. In Zwolle bij het assemblage proces werden de witte cabines uit Meppel gevoegd bij het chassis. De spatborden en chassis waren al rood en het kunststof tussen spatbord en cabine en boven de koplampen al in goede groene kleur gespoten. Verder waren de naven al groen en de wielringen wit gespoten. Nadat de trucks op deze manier buiten gestald stonden op het immense Scania terrein werden ze naar IJsselmuiden vervoerd, waar spuiterij Van Pijkeren huist.
Scania 114
Als eerste werd de grill groen gespoten en daarna werden de vele onderdelen zoals bumper, spoilers, accubak, hoekfenders en spatborden in de kenmerkende kleuren van Eddie Stobart gespoten. De cabine werd opnieuw wit en nu ook groen gespoten. Hierna werd de cabine voorzien van logo’s, striping en nummers.
Scania onderdelen
Eenmaal de trucks geheel in Eddie Stobart gespoten waren en beplakt zijn ze is weer terug gereden naar de fabriek in Zwolle waarna de trucks voor Stobart België door Zandbergen naar de importeur in België vervoerd werden. De truck voor Engeland weet ik niet of Zandbergen die zelf naar de overzijde bracht of dat ze naar de haven gebracht werden. Dat gegeven moet ik jullie schuldig blijven.
Scania 113
Eenmaal op een zaterdag heb ik met Zandbergen senior enkele trucks naar België gebracht. Senior reed op een R113 met gehalveerde slaapcabine en 3 assige aanhanger, ik mocht deze dag op pad met een P124 en GS Meppel aanhanger. Op de terugweg hebben we enkele tractoren opgehaald om deze vervolgens weer weg te brengen naar een bedrijf in de Nederlandse polder. De plaatsen en bedrijfsnamen weet ik niet meer. Wellicht dat iemand hier nog een antwoord op heeft….Scania 124
Scania 114Scania onderdelenScania 114Scania 114Scania 114Scania 114Scania 114Scania 114Scania 114Scania 114Scania 114Scania 114Scania 114Scania 114Scania 114Scania 114Scania 114Scania 114Scania 124Scania 114Scania 114Scania 114Scania 114Scania 114Scania 114Scania 114Scania 114Scania 114Scania 124Scania 124Scania 114Scania 114Scania 114Scania 114Scania 114Scania 113Scania 114Scania 114

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *