Mitsubishi Fuso Canter Eco-D: toekomsttruck uit 2008

Mitsubishi Fuso Canter
Met het studiemodel Canter Eco-D demonstreerde Fuso (toen nog Mitsubishi Fuso) op de IAA van 2008 zijn innoverende vermogen. Hierbij werd gebruikgemaakt van de in de serieproductie beproefde aandrijflijn van de Canter Eco Hybrid. Het meest opvallende kenmerk van de Canter Eco-D is het feit dat de opbouw elektrisch kan worden gekanteld. Hierdoor worden een aanzienlijke geluidsvermindering en emissieverlaging gerealiseerd, aangezien de benodigde energie uit de accu’s wordt gehaald en de dieselmotor tijdens het kantelen uitgeschakeld blijft. Ook andere opbouwvoorzieningen als een kraan of een hoogwerker zouden hiermee kunnen werken.
Mitsubishi Fuso Canter

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *