Drie nieuwe DAF NEW XF voor RIWAL

Dordrecht, augustus 2018 – Deels ter vervanging en deels als uitbreiding op het bestaande wagenpark, levert Truckland Rotterdam drie identieke Euro 6 DAF New XF 450 FTG SpaceCab 6×2 trekkers met TraXon automaat aan Riwal Hoogwerkers in Dordrecht. Deze aanschaf komt voort uit eerdere goede ervaringen en volgen op drie DAF New XF trekkers, die vorig jaar in bedrijf werden genomen. Voor de eigen transportactiviteiten in Nederland zijn dagelijks 21 door Truckland geleverde DAF CF en XF trucks onderweg. Inmiddels zijn aan buitenlandse Riwal vestigingen via hetzelfde contract ook de eerste DAF trucks geleverd. Als Accountmanager Sales is Hans Wijnmaalen namens Truckland bij de advisering en levering betrokken.

“Bij de aankoop van die eerste drie DAF New XF trekkers zijn ook andere merken in de afweging meegenomen. Er is proefgereden en meerdere zaken zijn uitgebreid met elkaar vergeleken”, opent Wesley Moeliker. Als Manager Inkoop bij Riwal Benelux is hij verantwoordelijk voor de aanschaf van transportmiddelen. Hij vervolgt: “Uiteindelijk viel de keus toch weer op DAF. Een merk waar wij al 25 jaar zaken mee doen en goede ervaringen mee hebben. Dat was een van de afwegingen, maar ook de betrouwbaarheid, het gebruiksgemak, de prijs/kwaliteit, het brandstofverbruik en het feit dat er bij onze technische dienst veel DAF kennis aanwezig is. Al het klein onderhoud doen wij zelf, voor de keuringen en het groot onderhoud vertrouwen we op Truckland Rotterdam. En niet onbelangrijk ook de chauffeurs zijn enthousiast over de DAF’s!”

“De keuze voor nieuwe voertuigen beslissen we altijd in goed overleg met elkaar en betrekken de chauffeurs er zeker bij. Met een projectgroepje van vijf man is gekeken waar de nieuwe vrachtauto’s aan moeten voldoen. Daar zijn vele suggesties uit naar voren gekomen. Daarvan maken we een lijstje met ‘Need to Have en Nice to Have’. Dus zaken die noodzakelijk zijn en dingen die leuk zijn om te hebben. Binnen die eerste categorie is het overgrote deel gehonoreerd. Dan moet je denken aan een oplader voor de zaklantaarn, een luchtspuit in de cabine en extra verlichting. Zaken die de chauffeur zelf heel graag wil hebben mag hij binnen bepaalde kaders en op eigen kosten aanbrengen. Op deze manier krijg je begrip en draagvlak.”

Gevraagd naar de eerste ervaringen is er veel waardering voor de TraXon automaat, de stilte in de cabine, cabineruimte en comfort. “Strategisch over het land verdeeld hebben wij zeven Riwal verhuurdepots”, gaat Wesley Moeliker verder. “Normaal gesproken komt de chauffeur aan het eind van de dag terug op de eigen standplaats, maar mocht dat niet lukken heeft hij de beschikking over een mooie, ruime slaapcabine goed tot rust te komen. Maar ook voor de rustpauzes overdag kunnen ze natuurlijk gebruik maken van het bed.”

De relatie met Truckland ontstond na een eerdere tender. Moeliker: “Daar schreven meerdere dealers op in, maar uiteindelijk deed Truckland het beste aanbod. Sindsdien hebben wij die samenwerking uitgebouwd tot wat het nu is. Naast onze negentien DAF CF en XF trekkers leverden ze ook twee CF bakwagens. Bestemd voor wanneer we een of enkele kleinere machines moeten vervoeren. De CF bakwagens zetten tevens in voor het werk op een locatie waar weinig ruimte is

Inmiddels zijn bij onze Duitse Riwal vestiging via diezelfde overeenkomst soortgelijke DAF’s door Truckland geleverd.”

Riwal kiest bewust voor DAF CF en XF trekkers met gestuurde voorloopas, omdat deze een goede wendbaarheid hebben en bijdragen aan een juiste aslastverdeling. Het getrokken materieel wordt per rit afgestemd op de machines die vervoerd moeten worden. Dat kan variëren van een 1,5 tons machine tot een van 30 ton. De eenduidigheid binnen het DAF trekkerpark vergemakkelijkt daarbij de planning van de dagelijkse ritten. Overigens maakt Riwal voor de hele zware machines gebruik van een externe vervoerder.

 

50 Jaar Riwal

Waar Riwal een halve eeuw geleden in Dordrecht begon met de verhuur van kranen om goederen op hoogte te brengen, is het bedrijf uitgegroeid tot een veelzijdig materieelspecialist voor het op hoogte werken. Voor de Benelux gaat het dan om circa 2.300 eenheden, variërend van verreikers, tot heftrucks en verschillende hoogwerkers (met werkhoogten tot 58 meter). Inmiddels telt men 60vestigingen, verspreid over 16 landen wereldwijd. Alleen dit jaar investeert Riwal al voor 88 miljoen euro in de uitbreiding en vernieuwing van de totale vloot (o.a. JLG, Genie, Skyjack en Holland Lift). Het bedrijf volgt een groeistrategie en houdt zich bezig met innovaties en verbeteringen op ieder gebied, waaronder de conversie van diesel naar elektrische en hybride aangedreven machines. Naast de verhuur van machines, verkoopt Riwal ook nieuwe JLG hoogwerkers en gebruikte machines, onderdelen, machineonderhoud voor derden en het gecertificeerd opleiden van mensen.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *