Dakar Retro: 1982 De neus naar Dakar

1982, De wereld begint de Dakar rally te ontdekken en ook fabrieken beginnen voorzichtig met teams te komen. En voor het tweede jaar op rij is er een DAF aan de start, dit maal de beroemde Neus van het Dutch Dealer Team. 1982 is ook het jaar van de beroemde beelden waarin de gebroeders Mareaux een heftig gevecht hadden met een Range Rover en een Mercedes Benz G-klasse. En nog een merk deed zijn intrede in Le Dakar, namelijk Iveco.

De neus bestuurd door Jan de Rooy kwam als 3de over de streep in het trucklassement dat werd gewonnen door Georges Croine in een Mercedes-Benz. Bij de personenwagens kwamen de eerder genoemde gebroeders Mareaux als eerste over de finish in hun Renault.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *