Dakar retro 1983: Sterren in de woestijn

Dakar 1983, na de neus was het dit jaar tijd voor de Koffer, oftewel de DAF 3300 waarin Jan de Rooy dat jaar deelnam aan de rally. Een truck die later nog zou verworden tot een van de meest legendarische trucks die ooit aan de woestijnrally heeft deelgenomen.

Bij de auto’s ging dat jaar de zege naar Jacky Ickx die met zijn Mercedes-Benz G280 Dakar als eerste haalde. De tweede plaats ging naar Lada die met hun Niva bestuurd door Andre Trossat Pierre Latique met een Range Rover achter zich wist te houden.

Bij de trucks ging Georges Groine eveneens met een Mercedes Benz als eerste over de streep waardoor dat merk het eerste en tot nu toe enige merk is dat de Dakar in twee verschillende klassen heeft gewonnen. Jan de Rooy kwam als derde bij de trucks en 34ste algemeen in Dakar aan.

Ook in 1983 raasde een enorme zandstorm over het parcours waardoor 40 deelnemers verdwaalden.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *