Diesel bedankt!

Feenstra, allround technisch dienstverlener, maakt grote stappen met verduurzaming. Het bedrijf neemt 6 Nissan e-NV200’s in gebruik in de Gemeente Amsterdam en gaat na deze pilot een groot deel van de diesels in het wagenpark, daar waar het de operatie niet in gevaar brengt vervangen. Deze 6 elektrische Nissans worden ingezet door de servicedienst.

Het bedrijf, onderdeel van Nuon/Vattenfall, wil de eigen uitstoot sterk reduceren. De voertuigen zijn goed voor ongeveer 80% van de totale uitstoot binnen Feenstra. Met de inzet van de e-NV200’s wordt direct een sterke reductie gerealiseerd. Feenstra wil voor 2024 alle auto’s vervangen voor een elektrische variant. Daarmee wil Feenstra een goede bijdrage leveren aan de ambities van moederbedrijf Nuon/Vattenfall. Dat wil het Europese wagenpark van ongeveer 4.500 voertuigen voor 2030 emissievrij laten rijden.

Zeer serieus
‘Door een groot deel van ons wagenpark elektrisch te maken, geven we een duurzaam signaal aan medewerkers, klanten en toeleveranciers. We adviseren ook op het gebied van duurzaamheid, we laten zien dat we het zelf ook zeer serieus nemen. Bij onze ambitie horen niet alleen woorden, maar ook daden’, stelt Norbert Posthumus, manager procurement bij Feenstra.

Robbert Monteban, EV Director bij Nissan Nederland: ‘Bezorgers, koeriers, taxibedrijven en servicediensten: we zien over de volle breedte interesse voor de e-NV200. Het is de meest verkochte elektrische bestelauto van ons land. Het draait daarbij om het terugdringen van de directe emissies sen daarnaast om het extra rijgemak en comfort van de elektrische aandrijving. Plus de lage operationele kosten.’

301 km
De Nissan e-NV200 is een volledig elektrische bedrijfswagen. Dankzij de 40 kWh-batterij en snellaadfunctie is hij perfect geschikt voor de dagelijkse servicedienst. Het bereik bedraagt maximaal 301 km (WLTP). De laadruimte is makkelijk toegankelijk dankzij 2 schuifdeuren en dubbele achterdeur. Afhankelijk van de uitvoering ligt het laadvermogen boven de 700 kilo. Het laadvolume bedraagt 4,2 kubieke meter.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *