Truckfan.nl bestaat 5 jaar!

Vandaag vijf jaar geleden begonnen Tinus Guichelaar en Alex Miedema met een nieuw online platform voor het delen van foto’s van trucks en aanverwante voertuigen. In bestaande websites en op digitale bulletin boards liep Alex steeds vaker tegen beperkingen aan. Met name het (gratis) uploaden en terugzoeken van foto’s bleek een steeds groter probleem te worden. Tinus op zijn beurt had met tractorfan.nl een succesvolle website met goede software en zocht uitbreiding in de bedrijfswagenwereld.

DAF XF Euro 6
De website truckfan.nl werd op 16 maart 2014 de ether in geslingerd.

DAF 45
De eerste tien uploads zijn voor eeuwig in de digitale vergetelheid geraakt, maar de oudste publieke foto’s van Tinus en Alex staan hierboven afgebeeld.

Truckfan.nl voorziet al vanaf het eerste begin in een behoefte bij liefhebbers van wegtransport in de breedste betekenis van het woord. De bibliotheek met transportfoto’s bevat inmiddels ruim 225.000 beelden. De geïntegreerde database met transportbedrijven kent bijna 11.500 verschillende ondernemingen. Daarnaast biedt truckfan.nl een gedetailleerde agenda met transport gerelateerde evenementen en wordt het laatste transportnieuw gedeeld via het forum.
Hieronder een willekeurige greep uit de collectie!
Oude trucks…
DAF A1600
…maar zeker ook de nieuwste!
Scania S730
Personenauto’s…
Saab 9-3
Bestelbussen…
Iveco Daily
Hijskranen….
Spierings SK599-AT5
Autobussen…
Bova Futura
Race trucks…
Ford Ome Wout
Brandweerauto’s…
MAN LE
Militaire voertuigen…
DAF YBZ 3300
Motorfietsen…
Honda motorfiets
Rallytrucks…
GINAF F2222
Ambulances…
Mercedes-Benz E-klasse
Tekst door poster van het eerste uur Jaco Terlouw, foto’s uiteraard embedded vanaf truckfan.nl.

One Response

  1. Lucas Ensing 16 maart 2019 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *