Twee keer Wierda TGS voor Jatra

MAN TGS 2nd gen
Transport en Handelsmij Jatra uit Drachten is gespecialiseerd in het leveren van materialen en diensten voor de bouw en wegenbouw. Met een eigen zanddepot (waar we met de Suzuki 4×4 Friesland club ook zo nu en dan mogen rijden, zie deze blog) en een loswal is de aan- en afvoer van materialen over de weg en met de binnenvaart mogelijk. Het familiebedrijf rijdt al decennia lang met MAN-trucks en dit merk is op dit moment zelfs sterker vertegenwoordigd dan ooit. Onlangs nam Jatra opnieuw twee MAN TGS 8×4 kippers in gebruik.
MAN TGS 2nd gen
Al bijna vijftig jaar werkt Jatra BV voor de wegenbouwsector in met name noord Nederland met transport en materiaal. Het wagenpark omvat diverse kippers, kipperopleggers, diepladers, auto’s met autolaadkraan en een container-afzetauto. Vorig jaar werden er een MAN TGS 6×6 WS en twee TGS 8×4 WS kippers in bedrijf genomen. In het eerste kwartaal van dit jaar werden daar nog twee TGS 8×4 kippers aan toegevoegd. Daarmee groeit het aandeel van MAN in de vloot naar elf van de in totaal achttien trucks. Eengroot deel van de vloot van nuen eerderis t zienin de ‘tellen met Jatra’-blog.
MAN TGS 2nd gen
Compact en wendbaar
De keuze voor de 8×4 kippers is ingegeven doordat het werk veranderd is. Het zware rijden door zandbanen komt steeds minder vaak voor. Meestal liggen er nu wel rijplaten en daardoor kunnen de we uitstekend uit de voeten met deze efficiënte 8×4 kippers’’, aldus directeur Gjalt Jan Jansma. ‘Onze ervaringen met de MAN-trucks zijn uitstekend en ook de chauffeurs zijn er tevreden over. Deze trucks zijn met hun acht meter totale lengte bijzonder compact waardoor ze ook met een dieplader met een asfaltset binnen de maximale lengte blijven. Daarbij zijn de trucks dankzij het WVT Wide Spread gestuurde tandemstel bijzonder wendbaar en is het laadvermogen hoog.’.
MAN TGS 2nd gen
Trouwe MAN-klant
De MAN-trucks zijn uitgerust met zij- en achterzichtcamera’s, de luxe Isri bestuurdersstoel, een automatische klimaatregeling en een MAN sound system. Verder zijn de trucks op wens van Jatra uitgerust met een klasse 3 alarminstallatie. De opbouw is een geïsoleerde 18 kuub grote kipper van Vossebelt. Jatra BV heeft een eigen werkplaats voor klein onderhoud maar weet zich verzekerd van de service van Wierda Bedrijfswagens in Drachten. Jatra is al tientallen jaren een trouwe MAN-klant en het bedrijf was ooit zelfs één van de allereerste klanten toen Wierda het MAN-dealerschap overname van Kroeze. Het contact met Wierda Bedrijfswagens is altijd meer dan goed geweest. Met de vestiging in Drachten is service en reparatie altijd dichtbij.
MAN TGS 2nd gen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *