[jubileumquiz] Sponsor in de spotlight: Henkietoys


Henk Veenstra ken ik al jaren, we wonen beide in dezelfde regio en hebben dezelfde liefhebberijen dus dan kom je elkaar al snel tegen. Sinds een jaar of vier runt Henk een winkel in gebruikte modelwagens: Henkietoys. Een naam die ik persoonlijk geweldig vind! Hij heeft een fysieke locatie in Oudehaske (Hasker Utgongen 1), vlak langs de A7. Hij zit samen met enkele meubelhandelaren in het pand waar vroeger Meubelstad zat. Natuurlijk kun je hem ook op facebook en marktplaats vinden.

Ik zou al telkens eens langs gaan, maar het kwam er nooit van. Tot ik er was om deze blog te schrijven. De winkel is VEEL groter dan ik dacht, het aanbod is gigantisch! Volgens mij kun je hier uren rondzwerven en dan nog steeds telkens nieuwe dingen tegen komen.

Henkietoys is op woensdag, donderdag en vrijdag van 13:00 tot 17:00 open en zaterdagen op afspraak.Vreemde eend in de bijt tussen de Dakar-trucks.


Er zijn ook diverse Russische en Tsjechische modellen aanwezig, soms in het voormalige Oostblok zelf niet eens meer te vinden.

Er zijn net weer enkele duizenden Tekno modellen binnen gekomen, uit een overgenomen verzameling.


Voorde modelbouwers een wand vol onderdelen.

Naast modellen zijn er ook vele ‘randzaken’, zoals foto’s…

…boeken…

…en andere leuke hebbedingetjes.


Waar vind je nu zo veel NH12’s in miniatuur bij elkaar? (Oudehaske dus 😉 )

De prijzen die Henkietoys beschikbaar heeft gesteld:

[HT01] Eerste generatie DAF XF euro 6 demo in 1:50

[HT02] Conrad Liebherr LTM1090/1 Hovago in 1:50

[HT03] Universal Hobbies Massey Ferguson 825 in 1:32

[HT04] Paul’s Model Art Minichamps Audi A4 Avant in 1:43

Alle vier beschikbaar gestelde modellen zijn tweedehands maar in nieuwstaat. Zoals de titel al zegt is dit een gesponsorde post, in ruil voor de hierboven genoemde prijzen ten behoeve van de jubileumquiz krijgt Henkietoys onder andere deze post. Lees hem goed, de kans dat een antwoord op Ă©Ă©n van de vragen hier in staat is natuurlijk groot!

One Response

  1. Lukas Rizena 6 mei 2021 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *