MAN Individual Lion S voor Jordy Brouwer Transport

Jordy Brouwer Internationaal Transport BV in Heerenveen heeft een nieuwe MAN TGX 18.510 Individual Lion S met de ruime GX cabine in gebruik genomen. Het is de eerste MAN in de tien trucks tellende vloot van Brouwer. De truck wordt ingezet in combinatie met een moving floor trailer voor internationaal transport.
MAN TGX 3rd generation
Jordy Brouwer Internationaal Transport BV werd in 2011 opgericht met twee trucks en het bedrijf groeide in tien jaar naar tien trekkende eenheden. Brouwer is actief in verschillende takken van transport met koeltrailers, schuifzeil opleggers en een moving floor trailer. Jordy Brouwer: ,,Wij rijden eigenlijk door heel Europa, van het Verenigd Koninkrijk tot in Scandinavië, en van Frankrijk tot Italië. Tot nu toe hadden we overwegend Scania trucks in de vloot maar ik was ook erg gecharmeerd van de nieuwe MAN’’.
MAN TGX 3rd generation
Individual Lion S
De volledig luchtgeveerde MAN werd besteld in de meest luxe Individual Lion S uitvoering met onder meer lederen bekleding en extra kasten tegen de achterwand met daarin zelfs een magnetron en een koffiezetapparaat. Jordy Brouwer maakte met zijn trucks al langer gebruik van de service van Wierda Bedrijfswagens in Heerenveen, en de ervaringen met deze dealer waren zodanig dat hij besloot een MAN aan te schaffen. ,,Bovendien past de MAN in ons meer- merken beleid’’ aldus Brouwer. ,,Wij willen met meerdere merken in gesprek blijven en na de eerste demo kilometers waren we tevreden over de prestaties van de nieuwe MAN. Daarnaast speelde ook dat Wierda Bedrijfswagens snel kon leveren. De truck stond namelijk al in bestelling, eigenlijk als demo. Voor ons was het precies de juiste uitvoering, en zelfs de grijze kleur past ons goed’’.
MAN TGX 3rd generation
Carbon look
Voor het werk met de moving floor oplegger werd de trekker door de dealer voorzien van een PTO met een hydrauliek installatie, waarna Welling Truckstyling in Joure de truck aanpaste aan de specifieke wensen van Jordy Brouwer. Naast de ‘Carbon look’ details van de Individual Lion S uitvoering werd het exterieur verder aangepakt met een verlengde zonneklep, een lichtbak met verstralers, de nodige extra verlichting en een set stoere luchthoorns. Een set glanzende Alcoa velgen maakt het plaatje compleet.
MAN TGX 3rd generation
Slimme details
De MAN vormt een vaste combinatie met een strakke grijze moving floor trailer en daarmee is het een bijzonder fraaie combinatie. Vaste chauffeur op de nieuwe, volledig luchtgeveerde MAN is Samantha Bouw en zij is bijzonder ingenomen met de truck. ,,Ik rij al 21 jaar en ik heb nog nooit zo’n fijne en mooie auto gehad’’ is haar reactie. Met name de vele slimme details vallen bijzonder in de smaak, maar ook de trekkracht van de 510 pk sterke trekker bevalt haar meer dan goed.
MAN TGX 3rd generation
Tekst: MAN truck & bus bv
Foto’s: MAN truck & bus bv en Alex Miedema
MAN TGX 3rd generation
Meer MAN TGX kun je hier vinden, meer Wierda hier.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *