Als iets wat je wilt hebben nog niet bestaat, moet je het zelf maken


Zo denk ik, maar zo dacht Vili Prašnikar uit Ljubljana (Slovenië) ook. Hij wilde graag een terreinwagen met personenwagen comfort hebben. In 1991 kon je dan een Range Rover kopen, maar daar hield het ook wel mee op. Toen de auto in 1997 klaar was, was er ondertussen veel meer keus op de markt opdat vlak, maar Vili Prašnikar heeft wel een unieke auto! Zo uniek dat hij nu in Tehniški muzej Slovenije te bewonderen is.

De body komt, zoals je wellicht al gezien had, van een Vauxhall Viva. Deze is op het chassis van een FIAT AR55 (Campagnola) geplaatst, geen idee of dat een exemplaar uit de productie van Zastava is overigens. De 55 pk sterke 1988 cc dieselmotor komt uit een Mercedes-Benz 200D uit 1963.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *