Tito ging op jacht met deze Zastava Campagnola

Zastava AR-55 Campagnola
Eén van de gebouwen van Tehniški muzej Slovenije is volledig gewijd aan staatsvoertuigen, met name van de nog immer geliefde Tito. Leukste voertuig in die zaal is voor mij deze Zastava AR-55 Campagnola.
Zastava AR-55 Campagnola
In 1951 werd de FIAT Campagnola geïntroduceerd. Drie jaar later begon de Servische wapenfabikant Zastava het model in licentie te bouwen, voor het Joegoslavische leger. De gesloten carrosserie van het tentoongestelde model is door busfabrikant Avtomontaza uit het Sloveense Ljubljana gebouwd.
Zastava AR-55 Campagnola
Tito was een fervent jager (niemand is perfect). Een aanzienlijk deel van zijn tijd besteedde hij op het Brdo landgoed, waar hij een privé jachtterrein had. Hij nam hier vaak andere elitaire mensen uit binnen- en buitenland mee naar toe. Andere favoriete jachtgronden van Tito waren Pokljuka, Ljubelj en Bistrica. Hij had op verschillende terreinen verschillende jachtauto’s tot zijn beschikking. Dit exemplaar heeft Zastava hem in 1959 kado gedaan.
Zastava AR-55 Campagnola

Zastava AR-55 Campagnola

Zastava AR-55 Campagnola

Zastava AR-55 Campagnola

One Response

  1. MarkVL 3 juli 2023 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *