[video] DAF 95 topsleeper van binnen bekeken


Op 28 juni 2023 kwam aan het eind van de dag een DAF 95 topsleeper binnen bij Kleyn Trucks, waar ik op dat moment op kantoor aan het werk was. Toen ik de komst van deze truck vernam, ben ik uiteraard direct naar buiten gerend, net op tijd om het lossen te zien. Een leuke afwisseling om eens zo’n oude truck te zien tussen de 95% Euro 6 trucks in de voorraad. Of hij nog te restaureren is? Geen idee, zou wel leuk zijn, er zijn volgens mij maar twee trucks met de Cabtec topsleeper in Europa in het oldtimercircuit: de DAF 95 van Kuypers Neer en een Pegaso Troner in Spanje. Binnen een dag was de truck al weer verkocht, aan een collega handelaar, dus geen idee waar de truck is op het moment dat jij dit artikel leest. Foto’s komen van collega Frank Klijn.

De truck uit 1991 heeft de laatste jaren (decennia?) van haar leven gesleten als terreinbeul om in Waardenburg bakken te verslepen. Daarbij is ze zeker niet gespaard… Toen ze nog de weg op mocht zat het kenteken VL-64-VG er op.

We sluiten af met mijn eigen foto’s van dit heerlijke gedrocht.
Scania S500DAF 95DAF 95DAF 95DAF 95DAF 95DAF 95
Laaaaaaang geleden, ik schat begin van deze eeuw.
DAF 95

2 Comments

  1. Roy 10 september 2023 Reply
  2. Maarten 10 september 2023 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *