Kleurrijke Scania bij Roggeveld Autolakken Zijldijk – Marco Havers

Tekst en beeld Marco Havers.

Roggeveld had eerst een kanariegele Scania P serie voor zijn 1 assige witte oplegger maar sinds kort heeft hij een prachtige Scania torpedo er voor. Een groen met rode T113m trekker met de zogenaamde Streamline snuit. Bumper en grille zijn anders dan eerdere torpedo types. Een dagcabine in deze uitvoering ziet men niet vaak. Volledig spoiler,- met sideskirtspakket, traanplaat op het chassis en 2 staande uitlaten maken het plaatje compleet.

Qua motor is het een en ander onduidelijk want volgens de RDW heeft deze 333,69 pk, afgerond 334. Maar Roggeveld zegt dat hij toch echt 400 pk heeft en dat deze truck 1 van de weinige torpedo’s is met dit motorvermogen.

De volledige historie is niet helemaal duidelijk. Zoals de kenners al zien lijkt deze trekker een voormalige Telegraaf auto. De geel met blauwe trekkers van de wakkerste krant van Nederland waren goed uitgerust. Zo waren ze uitgerust met een Allison automatische versnellingsbak, retarder en automatische sneeuwkettingen.

De omzwervingen van deze auto is zoals eerder gezegd niet helemaal bekend. Het schijnt volgens de huidige eigenaar dat deze T113 ook nog in dienst geweest is op Schiphol en dat hij oranje is geweest bij Cleanmat. Maar ook dat hij de nodige kilometers gereden heeft bij een Duitse supermarkt. Wie meer weet over deze truck kan een bericht hieronder achterlaten.

3 Comments

  1. Chantal 3 december 2023 Reply
  2. Harry Roggeveld 3 december 2023 Reply
  3. Erwin Visser 3 december 2023 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *