Pfau


Naast het Duitse woord voor pauw heeft Pfau nog een betekenis: Pfau Kommunalgeräte is een bedrijf dat voertuigen voor gemeentewerken bouwt.

Het bekendst zijn de modellen op basis van de Mistubishi Fuso Canter, de Pfau Rexter, Protos en Cityjet.

Een slag kleiner, op basis van de Piaggio Porter / Daihatsu HiJet is de Pfau Unijet. Deze is zowel verkrijgbaar met 2WD als met inschakelbare 4×4. De voertuigen zijn behalve in Duitsland alleen bij Boschung in Zwitserland te krijgen, dus als je als Nederlander een Pfau in het wild tegen wilt komen is dit exemplaar van Stadtwerke Übach-Palenberg (inderdaad, dezelfde als van die Mercedes-Benz kurzhauber een paar dagen terug!) waarschijnlijk de dichtstbijzijnde optie.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *