De levens van de ZV-86-20

Sommige trucks blijven letterlijk het pad van de fotograaf kruisen. De Mack DM 600S uit 1970 van Willem Kuiper is zo’n vrachtauto.
mack DM
De eerste foto van deze Mack werd omstreeks 1982 gemaakt door mijn vader. De trucks was toen in gebruik door de zanger Henk Wijngaard als kleine podiumwagen.
mack DM
Daarna maakte ik een foto van deze truck tijdens een truckshow in de Merwehal te Dordrecht in 1984. De Mack was toen ‘gewoon’ in de kleuren van W. Kuiper.
mack DM
In 1987 zag ik de Mack in een ander kleurenschema. Het rood van W. Kuiper maakte plaats voor het donkerblauw van Jakob’s Shag.
mack DM
mack DM
In 1988 fotografeerde ik de Mack tijdens verschillende evenementen. Jakob’s Shag was hoofdsponsor van het Truckstar Power Festival, een evenement wat destijds op het Circuit van Zandvoort georganiseerd werd.
mack DM
Tijdens de Militaire Truckersdag van 1988 op het Kamp van Zeist kwam ik de Mack weer tegen.
De huidige tenaamstelling van de Mack DM 600S staat op juli 1982.

Tot zover Jaco zijn deel van het verhaal, wat nog iets verder gaat. Zelf heb ik (Alex) de truck eind jaren ’90 ook op de foto gekregen.mack DMmack DM
De laatste foto is uit 2012, Niels van Duijvenboden fotografeerde hem dat jaar op de Mackdag. Sigarettenreclame is inmiddels uit den boze, dus hij staat weer in de eigen kleuren van Kuiper.

Op dit moment (september 2017) staat de truck bij Willem in de schuur, als hij daar weer uit komt moet hij helemaal opgeknapt zijn. Wordt vervolgd dus!

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *