Eerste Euro 6 8×8 Wide Spread

Op de TKD was deze 8×8 WS nog wit, nu zit de kleur van Conen Transport Zwartemeer er al op.

MAN TGS 2nd gen

En het betreft hier een (wereld) primeur. Dit is de eerste 8×8 WS in Euro 6 uitvoering in Nederland. Een MAN welteverstaan. Deze MAN TGS 43.440 8×8 WS is de eerste Euro 6 die door WVT is omgebouwd naar Wide Spread, waardoor het laadvermogen van dit voertuig met netto 6.000 kg toeneemt. Het chassis is standaard voorzien van waterpas regeling, hoogte regeling, stabilisatie en natuurlijk hydraulische achteras besturing. Tevens zijn er een weegsysteem en uitschakelbare achterasbesturing gemonteerd en staat het chassis op ‘grote wielen’. Door de relatief kleine Euro 6 demper van MAN is dit geen probleem. Met een GVW van 43.000 kg en een eigen gewicht van 12.000 kg is dit chassis een topper in zijn klasse.

MAN TGS 2nd gen

Het chassis is uitgevoerd met de sterke 440 pk D26 MAN Euro 6 motor, met daaraan gekoppeld een Tipmatic versnellingsbak. De terrein software zorgt ervoor dat het voertuig straks in de zandbaan zijn mannetje ook staat.

Kipperbouwer Gijsbertsen in Woudenberg gaat de opbouw van de achterover kipper uitvoeren.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *