De oogst van 25 augustus 2014


Volvo FH16 4th gen
Normaal staat de Volvo FH16 4th gen van Jelle Bijlsma voor een dieplader, maar zo nu en dan moet hij ook met een kip-oplegger op pad. Dat is dan toch weer een heel bijzondere verschijning.
Scania 143 Streamline
Een klein aantal Scania 143 Streamlines is nog steeds bij liefhebbende bedrijven dagelijks aan het werk. Eén van die bedrijven is Niek Dijkstra, die de truck in het containertransport inzet.Tot voor kort woonde ik in een rustig dorp. We wonen weliswaar naast de vliegbasis, maar vanaf daar werd slechts 2, hooguit 3 dagdelen per week gevlogen. Helaas leven we sinds een paar weken in een land met oorlogsdreiging, en dat is te merken. Er wordt 5 dagen per week ’s ochtends en ’s middags gevlogen, zo nu en dan zelfs ’s nachts. Men moet oefenen hoe de wapens werken en hoe je internationaal samen moet werken. Daardoor zijn er ook regelmatig ‘vreemde vogels’ op de vliegbasis te vinden, zoals deze Boeing VERTOL CH-47 ‘Chinook’ helikopter. Dit is overigens geen klacht richting het ministerie van Defensie, die doen precies wat ze moeten doen, bovendien is het een bewuste en weloverwogen keus geweest om naast een vliegbasis te gaan wonen. Maar leuk is anders uiteraard.
Mercedes-Benz SK 94
Mercedes-Benz SK 94 ~ Charrel va Schie.
Scania 94
Scania 94 ~ Nauwxs.
DAF CF85
DAF CF85 ~ Mebin.
DAF XF105
DAF XF105 ~ Heerschap Drainage.
Mercedes-Benz Sprinter
Mercedes-Benz Sprinter ~ Monsma.
Scania P280
Scania P280 ~ Bulstra.
Toyota Landcruiser
Toyota Landcruiser.

Oude Claas.

Is dit niet de loods waar Kuiken (destijds importeur Volvo BM) vroeger zat? Zijn ze wat vergeten mee te nemen toen ze van Sint Jacobiparochie naar Emmeloord verhuisden?
Scania R500
Scania R500 ~ Sijtsma.
DAF 75CF
DAF 75CF.
DAF CF Euro 6
A.M. Transport test de DAF CF Euro 6.
DAF CF75
DAF CF75 ~ Rotocoat.
DAF 85CF
DAF 85CF ~ De Vlas.
DAF 75CF
DAF 75CF ~ TST.
Volvo FH 4th gen
Patrick Wijma reed helaas precies de verkeerde kant op met zijn Volvo FH 4th gen van Land Transport. Door snel op de motorkap te springen kon ik er toch nog wat van maken…
Renault Magnum 4th gen
Renault Magnum 4th gen ~ Krabbenborg.
Mercedes-Benz Atego MP2
Mercedes-Benz Atego MP2 ~ WMR.
DAF XF105
DAF XF105 ~ Peter Appel.
Volvo FM 3rd gen
Volvo FM 3rd gen ~ De Takomst.
DAF XF105
DAF XF105 ~ AB.
DAF XF105
Bij Cosmo Trucks in Leeuwarden heerst een oorverdovende stilte, veel meer dan de DAF XF105 van Bekkema was er niet.
Mercedes-Benz Sprinter
Deze net bij Visser afgeleverde Mercedes-Benz Sprinter moet een ambulance worden. Opvallend: aan één kant zitten ramen, aan de andere kant niet.

Bij thuiskomst bleek dat de kat visite had van een buurkat. Kunnen we meteen testen of het internet echt om kattenfoto’s draait. 😉

Bijna alles is klikbaar en de rest van de foto’s staat op truckfan.nl.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *