Frisian Flag 2015

Zoals elk jaar half april is de operatie Frisian Flag hier weer aan de gang. Bijna ‘was’ trouwens, vanmiddag gaan de meeste gasten weer naar huis. Frisian Flag is een internationale oefening met gevechtsvliegtuigen, dit jaar extraspeciaal want er zijn een aantal Amerikanen bij. Een nevendoel dit jaar is Russen bang maken. Volgens mij heeft heel hard ‘BOE!’ roepen ongeveer hetzelfde effect op Poetin, maar goed, het is weer een mooie impuls voor de lokale economie, naast 1000 soldaten zijn er ook vele honderden vliegtuigspotters (denken jullie er wel om met oversteken heren?), de plaatselijke hotels en etablissementen varen er wel bij. Zelf heb ik niet zo veel met die vliegtuigen, maar zolang ze de dakpannen op mijn huis laten zitten en geen kerosine over ons groentetuintje mikken (vooral dat laatste kan ik me best over opwinden, kabaal ok, maar ik eet mijn sla liever zonder kerosine-sausje) vind ik het wel prima, die vliegbasis was er eerder dan ik tenslotte. Voor de liefhebbers heb ik wel wat foto’s gemaakt de afgelopen dagen.


VW Amarok
Vooruit, deze Marechaussee VW Amarok vind ik wel erg leuk.
Frisian Flag
Huh?
Best druk bij Marssum (en dit is nog maar een klein deel…).Wat matige foto’s uit de achtertuin.

Het alarm is in ieder geval dicht bij als er iets mis gaat. ­čśë
Land Rover Defender
Land Rover Defender.Ook druk bij Jelsum.

Nog wat laatste vliegtuigfoto’s. Vanaf nu weer 50 weken relatieve rust…

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *