Een Sisu E11 405 in Stiens

Sisu E11
Eind jaren ’90 heb ik diverse bijzondere trucks op de foto gezet bij de ZOS in Stiens. Als ik een paar jaar eerder was begonnen had ik nog heel wat meer LIAZ en Pegaso trucks op de foto kunnen zetten, maar dat bleef bij kijken. Maar, treur niet om wat je niet hebt, wees blij met wat je wel hebt, met deze foto’s ben ik erg blij. Op een vrijdagnacht zag ik deze Sisu E11 al voorbij mijn ouderlijk huis rijden. Toen hoopte ik heel hard dat hij naar de ZOS zou gaan, en inderdaad, de volgende ochtend stond hij daar keurig geparkeerd. Let vooral ook op het gepersonaliseerde kenteken. De cabine kwam van de Renault Premium, het Finse Sisu had destijds een samenwerking met Renault, vergelijkbaar met de band die ze tegenwoordig met Mercedes-Benz hebben. De motoren kwamen niet alleen van Renault, maar ook bij Caterpillar en Cummins vandaan.
Sisu E11
Natuurlijk heb ik zodra ik weer thuis kwam Hans Kramer ook even gebeld (in die tijd was een mobiele telefoon nog gewoon een groene cel) dat er wat aparts stond, zodat hij hem ook op de foto kon zetten.
Sisu E11

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *