Digitaal Museum: Sisu Polar

Sisu PolarOp dit moment bouwt Sisu overwegend zware trucks met 3 tot 5 assen. Sinds de overschakeling naar Euro 6 zijn er alleen nog Mercedes-Benz motoren leverbaar (OM471 en OM473 zescilinder dieselmotoren). De transmissie komt naar keus van Mercedes of Cummins. Bij de Euro 6 trucks wordt een Arocs cabine (met eigen smoel) toegepast, bij de Euro 5 trucks (zoals het exemplaar op deze foto’s) kwam die nog van de Actros MP3. De op Mercedes techniek gestoelde trucks van de Finse fabrikant worden Sisu Polar genoemd. Sisu PolarHet exemplaar op de foto’s uit deze blogpost is inde ochtend van 17 oktober 2017 door Hans Molenaar gespot nabij de Duitse grens. Het lijkt hier om een testexemplaar te gaan. Sisu Polar

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *