Digitaal Museum: Daf BATU

DAF BATUVan de Daf BATU zijn slechts twee exemplaren gebouwd, een 4×2 en een 6×4, in 1972. DAF BATUDe ‘Basic Automotive Transport Unit’ was ontwikkeld rond de 850 cc Daf motor en Variomaticaandrijving. De bedoeling was om deze onderdelen dan vanuit Nederland te verschepen, de rest kon gemakkelijk ‘ter plaatse’ door lokale fabrikanten vervaardigd worden. Dat ter plaatse was in eerste instantie Indonesië, later kregen ook China, Egypte en Zuid-Afrika interesse.DAF BATUNa het kleine prototype volgde al snel een groter exemplaar. Deze had 6×4 aandrijving, een 950 cc motor en een samengestelde Variomatic aandrijving: één primaire Daf 66 aandrijving gecombineerd met twee secundaire Daf 46 aandrijvingen. DAF BATUBijna alles aande BATU klopte, behalve de timing: in 1972 was er een oliecrisis. Hij is helaas nooit productierijp geworden. De beide prototypen staan gebroederlijk naast elkaar in het DAF Museum. DAF BATUDAF BATUDAF BATU

2 Comments

  1. Jan Clevering 30 november 2017 Reply
  2. Jan Clevering 15 december 2017 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *