Zebra op reis, dag 12: Kastav (HR) – Koper (SLO) – Ljubljana (SLO)

Vanochtend in hotel kukeleku bleek het uitzicht bij dag nog beter dan bij nacht te zijn! Op het adres waar de Volvo F89 met special paint zou moeten staan was alleen maar een boze hond te vinden helaas. Maar geen nood, dat is nu een gastblog in plaats van een blog met eigen foto’s. Vandaag (30 november 2022) eindelijk weer een grens over gegaan naar Slovenië. Een piepkleine grensovergang, maar alsnog controle, gelukkig ging die vlot. In dit nieuwe land eerst naar Koper, aan zee gegaan. Deel twee van de reis ging naar de hoofdstad, Ljubljana. Mooi land, fijne vibe, lieve mensen. Totaal geen oostblokgevoel hier. Helaas geen oude rommel hier nog in gebruik, wel Italiaanse rommel. Ook leuk! De dag eindigde in de hoofdstad. De oude Duitse naam van Ljubljana is Laibach. Laat dat nu net één van mijn favoriete bands zijn! Hier een nummer over de historie van de regio, goede achtergrondmuziek voor het bekijken van dit artikel..


Volgens mij uit de productie van Zastava?

Geen idee wat dit is, behalve erg gaaf.


OM.


Grensgeval.

Verkeersbord met geïntegreerde lampen, dat kende ik nog niet.
Maurer?


Nog meer OM. Sowieso is Slovenië vrij veel op Italië gericht merk ik.


Uitzicht vanuit Holiday Inn Express Ljubljana.

Morgen? Waarschijnlijk niet ver. Rondje door de stad wandelen en het techniek museum in de regio bezoeken denk ik?

2 Comments

  1. Lucas Ensing 25 december 2022 Reply
  2. Rudy 25 december 2022 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *