Op bezoek bij het LEGiO museum


Toen ik de eerste modeltruckshow op het museumplein in Grootegast op 4 februari 2023 bezocht kon een bezoek aan het LEGiO museum natuurlijk niet uitblijven. In het pand aan de Legolaan was vroeger de Nederlandse Lego-vestiging gevestigd, dus een toepasselijker locatie kan bijna niet.

Van de website van het museum: “Het LEGiO-Museum is ontstaan uit samenwerking tussen verzamelaars en bewoners van Grootegast, die de historie van het bekende Deense Speelgoedmerk in het dorp Grootegast onder de aandacht willen brengen. LEGO Nederland was van 1963 tot 1998 gevestigd in het huidige pand van het Museumplein aan de Legolaan. Het grootste aandeel in de collectie komt voort uit de verzameling van Richard Topelen, die hiermee zijn droom, een eigen LEGO museum te openen, tot leven zag komen.

Onze slogan is niet voor niets “Kijken, bouwen, spelen”. Er is ook heel veel LEGO in het museum om zelf mee aan de slag te kunnen!

Ons museum is een op zich zelf staande stichting en wij zijn geen onderdeel van de LEGO group.

Ook stellen diverse verzamelaars hun materiaal beschikbaar om zo een zo breed mogelijk beeld te kunnen bieden over LEGO.

Ook kan iedereen contact met ons opnemen, indien hij of zij over uniek LEGO-materiaal beschikt. Wij zullen dan kijken of dit ook geschikt is voor ons museum. Dit kunnen wij dan in bruikleen tonen in ons museum bij onze vaste expositie of bij onze wisselende thema-exposities.”

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *