Dutch Lineups volume 1 & 2: 400 historische (kerst)opstellingen in boekvorm!


Na bespreking over Reinder Meijer zijn boekensets over de DAF 2800 – 3300 – 3600 en de Scania 112 bekijken we in dit artikel wederom een boekenduo, dit keer Dutch Lineups volume 1 & 2.

Gezien de hoge kijkcijfers bij de kerstopstellingenblogs ieder jaar moeten deze boeken toch wel in de smaak vallen bij mijn lezers gok ik zomaar. Alle foto’s zijn in de jaren ’80 en ’90 gemaakt, dus het is nog mooie nostalgie ook! We komen veel bedrijven én een aantal truckmerken tegen die nu niet meer bestaan. Maar natuurlijk ook vele die nu nog steeds internationale faam hebben.

De boeken hebben hetzelfde recept als de vorige besproken setjes: ieder boek 200 puike paginagrote kleurenfoto’s van het titelonderwerp, met een bondige beschrijving. Klein verschil is dat bij deze reeks geen Franse vertaling er bij staat, we zullen het met Nederlands, Engels en Duits moeten doen. Vind ik persoonlijk geen probleem. Hier en daar staat wel een piepklein foutje in de bijschriften, maar goed, het eerste foutloze boek moet ik nog tegen komen.

Het setje is voor €105,- te koop bij MBM Cargotech. In de huidige door superrijke kapitalisten verscheurde wereld is dat helaas niet voor iedereen betaalbaar, gelukkig zijn ze ook los te koop in dezelfde webshop.

Een kleine selectie van de getoonde bedrijven (in willekeurige volgorde): Heiploeg, Reen, Van Wieren, Veenstra Heeg, KLMV, Slomp, BM, Oegema Surhuisterveen, Oegema Dedemsvaart, Kaatee, Ambrosius, Wiersma Bolsward, Overdorp, Hoek Maarssen, V.d. Heerik, Albert Keijzer, Appels, Wim Bosman, Heijnen, Greving, Booy, Wim Vos, Tiltrans, Sikkema Emmeloord, Vredeveld, H & S, Van der Graaf Coevorden, Spaansen, WEB, Klomp, De Bruin Surhuisterveen, Veurink, Wiersma Leeuwarden, Gromes-Plender, Huybregts Tilburg, Hego, Van Maanen Barneveld, Wibbelink, Boonstra Haulerwijk, Centrum Valkenswaard, De Jong Parrega, Vrieswijk Minnertsga, Van Summeren Oss, Nijdam, Hoekstra Oudega (nu Sneek), De Waard, Jager Midwolde, Bolk Almelo, Kamphuis, Voesenek, Gorter, Doorenbos Bolsward, Jawico, Castel Frites, De Roos Deventer, Althuisius, Hegeman, Visser Zoutkamp, Kienhuis, Kemkers Eelde, De Vries Makkum, C. van Heezik, Greuter, Lommerts, Van der Kwaak, Van Galen, Gentenaar, Mink, Oostland Verhuizingen, H.J. van Bentum, Van der Wal Warga (nu Heerenveen), Derksen Arnhem, Vijn Zwaagdijk, Smit Kampen, H.H. v.d. Velde, Van Opijnen, Rensink, Heisterkamp, Koomen Wervershoof, Van Dijk De Meern, Berbee, GTW, Reym, Van Reenen, Elgersma, Van der Wal Groningen, Verbrugge, Kogge, Intexo, S. Dijkman, Henk Groen, Emons, Pultrum. Niek Dijkstra, RSK, G. Snel, Trio, Lootsma, Post Schipluiden, Streng Apeldoorn, Van der Kooy, Van Heugten, Disva, Harteman, Kuijf, De Wilde, Van Appeldoorn, Bolt, Zwama, Nijhof-Wassink, Van Spronsen, Van Staalduinen, Van der Wouw Roosendaal, Christian Salvesen, Ploeger, J. Brouwer, Koops, Weys, Maters Huissen, Rein de Jong, Bok Roden, Wetro, Pax, Van den Bosch Erp, Müller, Versteijnen Tilburg, Berg Oosterhout, Tielbeke, Jan van ’t Blik, De Rijke, Paul Willems, Malenstein, Broersma Stroobos, Frans Maas, Combex, Rademaker, Sent Waninge, Breewel, Van der Veen Burgum, Van der Vlist, Van Dieren, Goes, Wessels Rijssen, Kazemier, Leverink en Lock. Zie je het bedrijf waar je op hoopt er niet tussen staan? Reageer hier onder of doe me even een berichtje via de socials en ik kijk of het in de boeken staat.

De truckmerken die ik in de boeken heb gespot (in semi-willekeurige volgorde): Scania, DAF, Volvo, Mercedes-Benz, MAN, IVECO, Renault, Pegaso, Büssing, Ford, Mack, FTF, Magirus-Deutz, GINAF en Dodge.

Persoonlijk vind ik het twee hele leuke boeken! Absolute aanrader als je er budget voor vrij kunt maken.

2 Comments

  1. Bruno Vandevorst 24 februari 2024 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *