Aanrader: DAF 2800-3300-3600 volume 1 & 2 door Reinder Meijer


In het artikel over de Scania 112 boeken van Reinder Meijer had ik hem al aangekondigd: de bespreking van de boeken DAF 2800 – 3300 – 3600 volume 1 en DAF 2800 – 3300 – 3600 volume 2.

Ook deze boeken volgen, net als de 112 boeken, beide het bekende recept van Reinder: een glossy hardcover met 200 prachtige kleurenfoto’s paginagroot op liggend A4 formaat op goede kwaliteit papier afgedrukt. De teksten (in Nederlands, Engels, Duits en Frans) zijn door Reinder geschreven. Deze zijn beknopt maar informatief, het gaat echt om de afbeeldingen. Foto’s zijn door zowel Reinder als zijn broer Sjouke Douwe Meijer gemaakt. Heel eerlijk: ik moest in het begin wennen aan het liggende formaat, maar op deze manier zijn de foto’s wel het best op dit mooie grote formaat te zien. Bij een ‘staand’ boek moet je toch op formaat compromissen sluiten.

Het zijn beide heerlijke bladerboeken. Deze zet je nadat je hem uit hebt wellicht in de kast, maar zal daar ook weer vaak uit komen, om nog eens te bladeren of die ene auto met die bepaalde herinnering nog eens op te zoeken. De gebroeders Meijer zijn echte Snekers, dus we vinden veel Friese bedrijven in het boek, maar ook de rest van Nederland is goed vertegenwoordigd. Buitenlandse DAFs zijn slechts zeer mondjesmaat in de boeken te vinden. We vinden de 2800, 3300 en 3600 in vrijwel elke denkbare uitvoering terug. Niet alleen standaard trekkers, maar ook bakwagens, zwaar transport trekkers, Chinese six, topsleepers, verlaagde cabine, 3200’s en zelfs een aantal N3300 en N2800’s, de uitvoering met neus die oorspronkelijk voor export bedoeld was. Deze boeken zijn niet alleen voor DAF liefhebbers, maar vooral ook voor liefhebbers van nostalgia. Je waant je weer helemaal een paar decennia terug. Genieten!

De boeken zijn te koop op MBM Cargotech, Reinder Meijer zijn website. Ze kosten €56,- per stuk, oof als set samen voor €105,-. Dat is niet goedkoop, maar persoonlijk vind ik het het geld absoluut waard. Kijk vooral ook verder op de site voor nog meer boeken zou ik zeggen, dat scheelt weer verzendkosten. Er staan inmiddels ruim 30 boeken in de webshop en ik kan alvast verklappen: er komt nog meer moois aan!

Met dank aan Reinder Meijer voor het ter beschikking stellen van Volume 1 en de pdf van Volume 2! Ik ben niet betaald voor dit artikel, dit is mijn eerlijke mening.

2 Comments

  1. Mark Visser 29 januari 2024 Reply
    • Alex Miedema 29 januari 2024 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *