Dakar-koorts

Het is een rare ziekte, Dakar-koorts. En volgens mij lijd ik aan een vrij ernstige vorm… ALS het nog in Afrika was en ALS mijn Niva het gewoon had gedaan, wie weet was ik er dit jaar dan wel achteraan gereden? Blijft een droom van me. Maar goed, mijn Niva is nat, en ‘Le Dakar’ is in Zuid Amerika… Wie weet, ooit…

De kriebels worden heftiger en heftiger. Een paar weken terug ben ik bij het inschepen in Le Havre geweest, zo gaaf al die voertuigen te zien! Ik hoop dat ik er ook weer bij kan zijn als de boot weer aankomt… Ook al zullen niet alle auto’s er dan nog net zo spic en span bijstaan als ze nu in de haven van Buenos Aires staan. Morgen, tweede kerstdag, vliegen de meeste deelnemers richting Buenos Aires, en dan mogen ze vanuit de haven 400 kilometer rijden naar de startplaats, waar 28, 29 en 30 december de keuringen zullen zijn. En dan 1 januari begint het grote feest! Ik heb begrepen dat meteen de eerste etappe al mooie grote zandduinen heeft, dus dat word vanaf dag 1 genieten… Het zullen wel twee weken met weinig slaap zijn, ik ben van plan uitgebreid verslag te gaan doen op het Dakar Forum. ­čÖé

Dakar

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *