Scania R142M – De Jong en Ypma


Op facebook gevraagd of er meer interesse was naar artikeltjes over een bepaalde auto, zoals die van de Snep-kraan uit de vorige blog, daar kwamen een paar likes op, dus laat ik het experiment maar voortzetten toch?

Dit is een foto uit 2005 van de Scania 142 van De Jong en Ypma. Truck staat in de Van Gend en Loos kleuren, waar dit bedrijf vroeger voor reed. Men rijd nog steeds voor opvolger DHL, maar deze truck zit ook in de aardappelen. In die hoedanigheid mocht ik in 2002 (als ik het me goed herinner) een ritje met deze truck en chauffeur Durk Ypma meemaken naar Beverwijk, toen ik bij de ZOS in Stiens stage liep. Een hele leuke ervaring! Een paar jaar terug is de truck nog eens van een talud of iets dergelijks afgekukeld, waarbij het chassis krom is geraakt, maar ze is gerepareerd, en heeft nog jaren dagelijks rond gereden!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *