DAF 2800 en 2300 – elmo


Of het nog zo is weet ik niet, maar een jaar of 20 geleden gingen betonmixers nog behoorlijk langer mee dan normale trucks. Zo kon het zijn dat ik in september 2000 deze twee prachtige DAF’s van elmo, de Eerste Leeuwarder Mortel Onderneming (die echter ook een vestiging in Dokkum had) in Leeuwarden op hun terrein kon fotograferen. Zoals aan de kleuren wel al te zien is, is dit bedrijf nu een deel van het grotere Mebin, wat op haar beurt weer onderdeel is van de grote Heidelberg groep. Zowel de drie-asser als de vier-asser dragen een Mulder opbouw. Ik vermoed dat deze beide trucks nu wel in Suriname, op Cuba of ergens in Ghana hun rondjes zullen draaien? Wie weet komen we er nog wel eens achter, zou leuk zijn!

One Response

  1. Jan Alkema 25 augustus 2012 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *