Scania 113M380 Streamline topsleeper – De Boer Tijnje


Scania streamlines met dagcabine zijn tegenwoordig volgens mij uitgestorven in Nederland, maar ze waren altijd al schaars, zeker met topsleeper. Deze foto heb ik gemaakt in januari 2001, mijn kerstvakantie. Alhoewel ik een sterk vermoeden heb dat ik deze foto heb gemaakt bij carrosseriebouwer Yntema in Heerenveen op het erf, weet ik dat niet meer zeker. Het was in ieder geval tussen Akkrum en Heerenveen. Na Heerenveen zijn Hans, de vriend waar ik mee op pad was, en ik nog verder doorgefietst naar Joure, waar we in een sneeuwstorm belandden. De terugweg vanaf Joure was best zwaar, door 20 cm sneeuw fietsen, vooral de brug bij Jirnsum op was geen pretje weet ik me nog te herinneren. Maar het was de moeite waard, VEEL mooie foto’s gemaakt, en een mooi verhaal ‘voor later’, wat dus schijnbaar nu is. ­čśë

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *