DAF 2800 van Pieter Jonker BuzzyBee truck van 2011

Zoals ieder jaar was er ook dit jaar weer een verkiezing van de BuzzyBee truck van het jaar. Bij deze verkiezing kunnen de donateurs van Stichting BuzzyBeeForum elk twee trucks nomineren die het afgelopen jaar op de weg gekomen zijn. Voor de titel ‘truck van het jaar 2011’ kwamen vrachtwagens die tussen 1 augustus 2010 en september 2011 op de weg gezet zijn in aanmerking. Je zou dan verwachten dat er vooral nieuwe trucks genomineerd zouden worden, maar de donateurs van de stichting hebben schijnbaar meer een voorkeur voor oldtimers.

Het stemmen uit de genomineerde trucks stond open voor alle leden van buzzybeeforum.nl, waarmee dit een echte publieksprijs is. De DAF 2800 Space Cab in de kleuren van De Vries Makkum van Pieter Jonker uit Stiens, heeft met 27% van de stemmen met ruime voorsprong gewonnen. De tweede plaats, met 10% van de stemmen, was voor de ‘schuine’ DAF G oldtimer vuilniswagen van Clean Mat uit Andelst. Een gedeelde derde plaats was er voor de Mercedes-Benz 2626 kipper van Pouw, de Volvo F16 trekker van Sharova en de Volvo F88 bergingswagen van Johan van der Zand, met elk 9% van de stemmen.

Pieter Jonker heeft zijn DAF 2800 (dus geen 3300 zoals op het typeplaatje staat; dat is er onterecht door de eerste eigenaar op laten zetten) gekocht in 2004 en hij heeft in zijn schaarse vrije tijd de truck geheel gerestaureerd en geschilderd in de kleuren van De Vries uit Makkum: het bedrijf waar zijn vader reed. Op 21 mei 2011 was de restauratie gereed, precies op tijd voor de reünie van oud-chauffeurs van De Vries, die er enorm van genoten dat er nog een truck in deze mooie kleuren rondrijdt. De truck wordt vrijwel ieder weekend nog ingezet bij de autocross; de trailer van stockcar #20 van Bert de Vries hangt dan achter de 2800. De prijs werd dan ook op 25 augustus jongstleden bij de autocross van Hallum aan Pieter uitgereikt.

Met het winnen van de titel ‘BuzzyBee truck van 2011’ treedt Pieter Jonker in de voetsporen van John en Petra Keuning met hun Volvo F86 (winnaars 2010) en Gatze van der Meer met zijn Mercedes-Benz Actros (winnaar 2009). Binnenkort gaan de donateurs van Stichting BuzzyBeeForum weer trucks die het afgelopen jaar nieuw op de weg gekomen zijn nomineren, waarna ook dit jaar weer een openbare stemronde zal volgen.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *