Inschepen voor Le Dakar 2013

Vorig jaar ben ik voor het eerst naar Le Havre geweest, om daar te kijken bij het inschepen van de boot met de deelnemers van Le Dakar. Een erg indrukwekkend gebeuren, ik was dan ook vastbesloten hier een jaarlijks terugkerend iets van te maken. Echter was ik dit jaar niet in de financiële positie zelf te gaan. Dan is het toch fijn als je dankzij bijna tien jaar BuzzyBee zo hier en daar iemand hebt leren ‘kennen’. Zo was één van de eerste leden van BuzzyBee de toenmalige voorzitter van de Unimog-club, Frank van Weerdenburg. Dezelfde Frank die de komende Dakar chauffeur op de servicetruck van Schoones Dakar is, dus ik heb mijn stoute schoenen aangetrokken en gewoon gevraagd of ik mee kon als fotograaf om fotos te maken van de heenreis. Ik had heel veel geluk, want het kon! Een compleet verslag staat op BuzzyBee, hier volgt een korte samenvatting.


Péage in het noorden van Frankrijk.


Achter de servicejeep aan door nachtelijk Le Havre.


Op de plek van bestemming, maar wel veel te vroeg….


Loprais was zowaar nog vroeger. Op tv zien we alleen de wedstrijdauto’s, ik persoonlijk vind de servicewagens minstens zo interessant.


MAZ team is er ook dit jaar weer bij.


Dakar Team Holland is niet het enige team met Phoenixen, het Czech Dakar team heeft twee van deze nieuwe Tatra’s als servicevoertuig lopen.


Keuren en stickeren.


Indrukwekkend rijtje!


Het meten van de veeruitslag.


De keuring is op de containerterminal van Le Havre, naast de typische Franse containertreintjes kun je daar ook zo nu en dan leuke oudere trucks tegenkomen.


Alle voertuigen zijn goedgekeurd!


We waren de eerste van dag twee die klaar waren om verscheept te worden, alles van dag 1 stond dus al klaar voor de boot, een indrukwekkend gezicht!


Waarschijnlijk ben ik de enige Nederlandse Kamaz fan?


Maar mijn favoriet blijft de Tatra! 😉

Het hele avontuur staat hier!!!

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *