Scania P440 brandweerauto als demonstratievoertuig voor Hytrans Lemmer

Hytrans-Lemmer heeft een nieuwe Scania P 440 LB6x2*4HNB in gebruik genomen. Deze is voorzien van een Allison volautomaat en nieuwe 440 pk SCR motor. Het voertuig zal voor Hytrans over de wereld reizen om hun producten te demonstreren. Aflevering vond plaats door de Scania vestiging in Joure.

De krachtige 440 pk sterke motor in combinatie met de Allison automaat zorgt dat het nieuwe voertuig ook letterlijk als de brandweer op locatie is. Maar de bijzondere opbouw is ook zeker het vermelden waard. Er is een Hiab 11 ton/meter kraan en een speciaal ontwikkeld Hiab-HFS haak-containersysteem. Hiermee kan de nieuwe Scania de containers met pompen en slangen demonstreren. Niet alleen de brandweer, maar ook Civiele Beschermingen, (petro)chemische bedrijven en zelfs kerncentrales maken gebruik van Hytrans systemen.

Hytrans Fire Systems (HFS) is een innovatief watertoevoersysteem voor vele toepassingen. Het systeem maakt het mogelijk om als zelfstandige unit grote hoeveelheden water over grote afstand te verplaatsen van vrijwel onbegaanbare locaties. In slechts 15 minuten tijd kan dit demonstratiesysteem 30.000 liter per minuut beschikbaar hebben en een afstand overbruggen van enkele kilometers. Maar er zijn pompen beschikbaar die tot 30.000 liter per minuut over enkele kilometers kunnen transporteren. Ook deze zijn supersnel inzetbaar, terwijl er slechts enkele personen nodig zijn om dit te bewerkstelligen.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *