Zwaar transport: 27 blikjes Guiness bier voor Ierland

Bij Holvrieka in Emmen, onderdeel van de Burg groep en daarmee ook van het Chinese CIMC, bouwen ze (onder andere) hele grote opslagtanks. Deze tanks worden dan vaak over het water vervoerd. Maar Emmen ligt niet aan het water… Het eerste stukje gaat dus per dieplader, waarna men in de haven van Drachten de tanks overlaad op boten. Dit was vandaag (23 februari 2013) ook het geval, er vertrokken 27 cilinders richting Guiness, de bekende Ierse bierbrouwer. Om 5 uur vanochtend vertrok het eerste transport uit Emmen, met wagens van Bolk. Even later kwam er nog een aantal trucks van Wagenborg Nedlift achteraan, allemaal vergezeld van de nodige begeleidingswagens. In Drachten stonden al twee kranen van Wagenborg Nedlift klaar om de cilinders snel en vakkundig in een aantal binnenvaartschepen te leggen. In Rotterdam worden de tanks nog een keer omgeladen, dan komen ze op een ponton waarmee ze uiteindelijk naar Ierland zullen gaan. Ik heb me qua foto’s maken beperkt tot de haven van Drachten.

2 Comments

  1. jOOP 28 februari 2013 Reply
  2. Lucas Ensing 23 februari 2019 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *