Lada in 2013 heel seizoen in WTCC

Nadat de Lada Granta’s in seizoen 2012 van het WTCC ( Wereldkampioenschap voor touringcars ) alleen in actie kwamen bij de rondes in Portugal en Hongarije is er in 2013 budget genoeg om het hele seizoen mee te draaien, in inmiddels al weer het tiende seizoen van deze klasse. Het belooft een spannend seizoen te worden, want het team dat de voorgaande jaren domineerde, Chevrolet, doet dit jaar niet meer mee. Enige Nederlander in het veld is Tom Coronel, die een BMW van ROAL Motorsport bestuurt.

De coureur die de twee rondes van vorig jaar reed, de 38-jarige Brit James Thompson, zal ook dit jaar weer rijden. De andere rijder is de Rus Aleksei Dudukalo. Hoofdsponsor van het team is oliemaatschappij Lukoil, een naam die vorig jaar bij het WTCC nop op SEAT’s te zien was. Lada Sport-directeur Victor Shapovalov heeft in ieder geval het volste vertrouwen in het komende seizoen. “We zijn zeer tevreden en trots met het besluit van Lukoil om ons WTCC-programma te steunen. Het hele team is zeer gemotiveerd en werkt keihard aan het ontwikkelen van competitieve auto’s voor onze coureurs. We kijken reikhalzend uit naar het begin van het komende seizoen. Uit tests is gebleken dat de Granta een snelle auto is met een krachtige motor. Wij geloven dat Aleksei en James elke race om de kopposities kunnen vechten.”

2 Comments

  1. Ale Miedema 28 februari 2013 Reply
    • alexmiedema 28 februari 2013 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *